Sabam, de Belgische Vereniging van Auteurs, Componisten en Uitgevers, heeft aangekondigd een online account "e-FIN" te openen voor de auteurs en een "e-Licensing" voor de gebruikers. Dat moet de gebruikers via internet toegang geven tot een persoonlijke rekening.

E-FIN zal de auteurs, componisten en uitgevers in staat stellen om al hun afrekeningen vanaf 2010 tot in kleinste details te consulteren. De online account biedt volgens Sabam een aantal troeven, zoals transparantie en centralisatie van de persoonlijke afrekeningen en een aanzienlijke papierbesparing. De klant zal door middel van zijn elektronische identiteitskaart en kaartlezer toegang hebben tot het systeem.

Voor de gebruikers ontwikkelde Sabam de "e-Licensing". Het biedt klanten de mogelijkheid om hun licentieaanvraag elektronisch in te dienen en snel de nodige toestemmingen te krijgen, onder meer voor de organisatie van alle soorten occasionele evenementen en alle jaarcontracten. Via e-Licensing zouden de klanten niet alleen nauwkeurige informatie krijgen over de tarifering, maar ook de garantie dat hun aanvragen snel en efficiënter zouden behandeld worden.

Volgens Christophe Depreter, algemeen directeur van Sabam, spant zijn organisatie zich enerzijds in om de diensten die zij haar leden aanbiedt te moderniseren, en anderzijds om aan de legitieme verwachtingen van haar klanten tegemoet te komen.

Bron: Belga

Sabam, de Belgische Vereniging van Auteurs, Componisten en Uitgevers, heeft aangekondigd een online account "e-FIN" te openen voor de auteurs en een "e-Licensing" voor de gebruikers. Dat moet de gebruikers via internet toegang geven tot een persoonlijke rekening. E-FIN zal de auteurs, componisten en uitgevers in staat stellen om al hun afrekeningen vanaf 2010 tot in kleinste details te consulteren. De online account biedt volgens Sabam een aantal troeven, zoals transparantie en centralisatie van de persoonlijke afrekeningen en een aanzienlijke papierbesparing. De klant zal door middel van zijn elektronische identiteitskaart en kaartlezer toegang hebben tot het systeem. Voor de gebruikers ontwikkelde Sabam de "e-Licensing". Het biedt klanten de mogelijkheid om hun licentieaanvraag elektronisch in te dienen en snel de nodige toestemmingen te krijgen, onder meer voor de organisatie van alle soorten occasionele evenementen en alle jaarcontracten. Via e-Licensing zouden de klanten niet alleen nauwkeurige informatie krijgen over de tarifering, maar ook de garantie dat hun aanvragen snel en efficiënter zouden behandeld worden. Volgens Christophe Depreter, algemeen directeur van Sabam, spant zijn organisatie zich enerzijds in om de diensten die zij haar leden aanbiedt te moderniseren, en anderzijds om aan de legitieme verwachtingen van haar klanten tegemoet te komen. Bron: Belga