Sabine Everaet, European chief information officer bij The Coca-Cola Company, is uitgeroepen tot de Belgische 'CIO of the Year 2011'. Data News bekroonde eveneens Kalman Tiboldi (TVH) tot ICT Manager van het jaar bij de grote ondernemingen en Vincent Keunen (Lampiris) als ICT Manager van het jaar in de kmo-sector.

Sabine Everaet (44) werd door zowat 2.400 lezers van Data News in de top-3 van de belangrijkste Belgische cio's van het jaar gestemd. De jury wees haar aan als 'CIO of the Year 2011' en prees Sabine Everaet om haar knappe loopbaan binnen The Coca-Cola Company waar ze verantwoordelijk is voor alle Europese it-activiteiten.

Na haar studies als handelsingenieur aan de K.U.Leuven startte ze bij KPMG Management Consulting om vervolgens aan de slag te gaan bij PricewaterhouseCoopers. In 1995 stapte ze over naar The Coca-Cola Company waar ze dankzij haar energie en passie voor de job snel kon doorgroeien. Sinds twee jaar is ze 'European CIO' binnen de drankenmultinational. Sabine Everaet is de eerste vrouwelijke cio van het jaar.


Voor de 19de keer werd eveneens de ICT Manager van het jaar verkozen. De kandidaten moeten daarvoor een project verdedigen waarbij innovatie, business impact en uitvoering een bepalende rol spelen.

Kalman Tiboldi van het heftruckbedrijf TVH uit Waregem werd tot ICT Manager van het jaar verkozen bij de grote ondernemingen. Zijn project creëerde een pakhuisomgeving die bijzonder grote aantallen producten zowel fysiek als virtueel (van producent tot eindgebruiker, zonder passage langs TVH) uiterst efficiënt onder grote piekbelasting kan afhandelen. Daarbij werd een verregaande integratie gerealiseerd, zowel van de pakhuisdiensten zelf, als met de andere bedrijfsprocessen van TVH, inclusief de diensten van externe transportbedrijven.


Vincent Keunen van het energiebedrijf Lampiris uit Luik werd de ICT Manager van het jaar bij de kleine en middelgrote ondernemingen. Zijn project werd door de jury gelauwerd omdat hij erin slaagde de ict-infrastructuur van Lampiris compleet te vernieuwen, zonder de dienstverlening te verstoren en dat tijdens een expansiefase naar het buitenland. Het doel is om zowel klanten als leveranciers dankzij webservices de best mogelijke dienstverlening te bieden.

UPDATE: Bekijk hier de foto's van het evenement!

Sabine Everaet, European chief information officer bij The Coca-Cola Company, is uitgeroepen tot de Belgische 'CIO of the Year 2011'. Data News bekroonde eveneens Kalman Tiboldi (TVH) tot ICT Manager van het jaar bij de grote ondernemingen en Vincent Keunen (Lampiris) als ICT Manager van het jaar in de kmo-sector. Sabine Everaet (44) werd door zowat 2.400 lezers van Data News in de top-3 van de belangrijkste Belgische cio's van het jaar gestemd. De jury wees haar aan als 'CIO of the Year 2011' en prees Sabine Everaet om haar knappe loopbaan binnen The Coca-Cola Company waar ze verantwoordelijk is voor alle Europese it-activiteiten. Na haar studies als handelsingenieur aan de K.U.Leuven startte ze bij KPMG Management Consulting om vervolgens aan de slag te gaan bij PricewaterhouseCoopers. In 1995 stapte ze over naar The Coca-Cola Company waar ze dankzij haar energie en passie voor de job snel kon doorgroeien. Sinds twee jaar is ze 'European CIO' binnen de drankenmultinational. Sabine Everaet is de eerste vrouwelijke cio van het jaar. Voor de 19de keer werd eveneens de ICT Manager van het jaar verkozen. De kandidaten moeten daarvoor een project verdedigen waarbij innovatie, business impact en uitvoering een bepalende rol spelen. Kalman Tiboldi van het heftruckbedrijf TVH uit Waregem werd tot ICT Manager van het jaar verkozen bij de grote ondernemingen. Zijn project creëerde een pakhuisomgeving die bijzonder grote aantallen producten zowel fysiek als virtueel (van producent tot eindgebruiker, zonder passage langs TVH) uiterst efficiënt onder grote piekbelasting kan afhandelen. Daarbij werd een verregaande integratie gerealiseerd, zowel van de pakhuisdiensten zelf, als met de andere bedrijfsprocessen van TVH, inclusief de diensten van externe transportbedrijven.Vincent Keunen van het energiebedrijf Lampiris uit Luik werd de ICT Manager van het jaar bij de kleine en middelgrote ondernemingen. Zijn project werd door de jury gelauwerd omdat hij erin slaagde de ict-infrastructuur van Lampiris compleet te vernieuwen, zonder de dienstverlening te verstoren en dat tijdens een expansiefase naar het buitenland. Het doel is om zowel klanten als leveranciers dankzij webservices de best mogelijke dienstverlening te bieden.UPDATE: Bekijk hier de foto's van het evenement!