Securitybedrijf SafeNet neemt authenticatiebedrijf Cryptocard over.

SafeNet, een concurrent van het Belgisch-Amerikaanse Vasco Data Security, zegt met de overname zijn authenticatieaanbod sterk uit te breiden. Cryptocard is gespecialiseerd in cloudgebaseerde authenticatie, waarmee mobiele, telecom- en it-serviceproviders en systems integrators snel de nodige oplossingen kunnen leveren aan eindgebruikers. SafeNet zelf had al een 'on premise' authenticatieaanbod.

Gartner stelt alvast dat dat "de markt voor gebruikersauthenticatie in het komende jaar naar verwachting met zo'n dertig procent groeit. In 2017 zal meer dan vijftig procent van de bedrijven cloudgebaseerde diensten gebruiken voor de levering van gebruikersauthenticatieoplossingen. Momenteel is dat minder dan tien procent. Het is echter te verwachten dat 'on premise' oplossingen blijven bestaan, voornamelijk voor bedrijven die zelf controle willen houden over identiteitsbeheer, -certificering en -verificatie."

Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Securitybedrijf SafeNet neemt authenticatiebedrijf Cryptocard over. SafeNet, een concurrent van het Belgisch-Amerikaanse Vasco Data Security, zegt met de overname zijn authenticatieaanbod sterk uit te breiden. Cryptocard is gespecialiseerd in cloudgebaseerde authenticatie, waarmee mobiele, telecom- en it-serviceproviders en systems integrators snel de nodige oplossingen kunnen leveren aan eindgebruikers. SafeNet zelf had al een 'on premise' authenticatieaanbod. Gartner stelt alvast dat dat "de markt voor gebruikersauthenticatie in het komende jaar naar verwachting met zo'n dertig procent groeit. In 2017 zal meer dan vijftig procent van de bedrijven cloudgebaseerde diensten gebruiken voor de levering van gebruikersauthenticatieoplossingen. Momenteel is dat minder dan tien procent. Het is echter te verwachten dat 'on premise' oplossingen blijven bestaan, voornamelijk voor bedrijven die zelf controle willen houden over identiteitsbeheer, -certificering en -verificatie." Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.