Het Brusselse it-dienstenbedrijf Saga Consulting heeft zijn Limburgse sectorgenoot anaXis gekocht.

Het bericht werd opgepikt door Het Belang van Limburg. Dat hoeft niet te verbazen, gezien de Limburgse roots van beide firma's. AnaXis ontstond in 2000 als verzelfstandigde ict-afdeling van de Hasseltse engineeringgroep Technum. Saga Consulting heeft met Etienne Schreurs dan weer een rasechte Limburger aan het hoofd.

De aandelen van anaXis waren in handen van de 4 leden van het management en de Limburgse investeringsmaatschappij LRM. De overnameprijs is niet bekendgemaakt.

AnaXis is gespecialiseerd in it-diensten voor overheden, maar mikt als internetspecialist en dienstverlener ook op bedrijven. Het bedrijf telt momenteel 33 medewerkers, vorig jaar goed voor een omzet van 3 miljoen euro. Volgens het persbericht was de firma al een tijdlang op zoek naar grotere partner om te kunnen blijven groeien. De nieuwe eigenaar, Saga Consulting uit Brussel, is met zijn 250 medewerkers vooral actief in projecten en outsourcing. Vorig jaar haalde het bedrijf een omzet van 26 miljoen euro.

Saga Consulting wil na de overname van anaXis de eigenheid en de troeven van anaXis volledig behouden, klinkt het bij Schreurs. "Het management blijft aan boord, de naam blijft en het is de bedoeling om vanuit Hasselt te blijven opereren en verder te groeien. Door de commerciële slagkracht van Saga Consulting en anaXis te bundelen mik ik voor anaXis op een sterke groei in omzet en in personeelsaantal. De focus van anaXis op zowel ondernemingen als overheden in België blijft." En nog: "Op korte termijn willen wij ook uitbreiden naar Nederland."

Het Brusselse it-dienstenbedrijf Saga Consulting heeft zijn Limburgse sectorgenoot anaXis gekocht. Het bericht werd opgepikt door Het Belang van Limburg. Dat hoeft niet te verbazen, gezien de Limburgse roots van beide firma's. AnaXis ontstond in 2000 als verzelfstandigde ict-afdeling van de Hasseltse engineeringgroep Technum. Saga Consulting heeft met Etienne Schreurs dan weer een rasechte Limburger aan het hoofd. De aandelen van anaXis waren in handen van de 4 leden van het management en de Limburgse investeringsmaatschappij LRM. De overnameprijs is niet bekendgemaakt. AnaXis is gespecialiseerd in it-diensten voor overheden, maar mikt als internetspecialist en dienstverlener ook op bedrijven. Het bedrijf telt momenteel 33 medewerkers, vorig jaar goed voor een omzet van 3 miljoen euro. Volgens het persbericht was de firma al een tijdlang op zoek naar grotere partner om te kunnen blijven groeien. De nieuwe eigenaar, Saga Consulting uit Brussel, is met zijn 250 medewerkers vooral actief in projecten en outsourcing. Vorig jaar haalde het bedrijf een omzet van 26 miljoen euro. Saga Consulting wil na de overname van anaXis de eigenheid en de troeven van anaXis volledig behouden, klinkt het bij Schreurs. "Het management blijft aan boord, de naam blijft en het is de bedoeling om vanuit Hasselt te blijven opereren en verder te groeien. Door de commerciële slagkracht van Saga Consulting en anaXis te bundelen mik ik voor anaXis op een sterke groei in omzet en in personeelsaantal. De focus van anaXis op zowel ondernemingen als overheden in België blijft." En nog: "Op korte termijn willen wij ook uitbreiden naar Nederland."