Sage boort nieuwe markt in België aan met zijn internationaal erp-pakket.

Gekend als leverancier van boekhoudproducten voor de instapmarkt en boekhoudkundige kantoren, brengt Sage nu ook zijn ERP X3 pakket naar België. Bestemd voor bedrijven met 50 tot 2.500 werknemers, past dit pakket uitdrukkelijk voor bedrijven die internationaal zakendoen, aldus Christophe Letellier, ceo van Sage ERP X3, en dat betreft 60% van de Belgische doelmarkt. Zo werd tot nu gewacht met België tot de functionaliteit om dossier conform meerdere rechtssystemen te verwerken op punt stond.

Sage zal dit nieuw segment in België aanpakken met de hulp van partners - momenteel twee, maar binnenkort vier of meer - en mikt in eerste instantie op een 10 à 15 projecten op korte termijn. Als troef speelt Sage op de gebruikseenvoud van het systeem waardoor ook meer van de functionaliteit wordt gebruikt, met een beter rendement voor het bedrijf. Zo bevat het pakket standaard een 140-tal parametriseerbare processen, waar bedrijven zich allicht kunnen in vinden. Ook wordt de nabijheid van de ondersteuning en dienstverlening voor de klant benadrukt. Dat moet het mogelijk maken om een markt aan te pakken die nog sterk verbrokkeld is in België, en wordt gekenmerkt door een sterke inertie. Sage maakt zich overigens sterk ook te kunnen inspelen op wensen van middelgrote bedrijven om meer de richting van service-gesteunde delivery te gaan, evenals voor partners om eigen uitbreidingen voor vertikale markten uit te werken. Zelf biedt Sage al X3 aan met modules voor onder meer procesproductie, distributie en professionele services. In 2012 zal tevens een Saas-mogelijkheid worden aangekondigd.

Sage Belux

Sage Belux zelf kende in het voorbije boekjaar (tot eind september 2011) een omzetgroei met 10% tot 5,8 miljoen euro. Met het oog op meer omzet in het noordelijk deel van België (30% van de omzet) werd onder meer een sterke 'antenne' in Groot Bijgaarden bij Brussel geopend, en zal met X3 onder meer uitdrukkelijk op de mid market in Vlaanderen worden gemikt.

Sage ziet voorts ook nog groeimogelijkheden voor zijn kmo-producten, met onder meer in 2012 ook een abonnementensysteem. Het bedrijf zal evenwel klanten de keuze blijven beiden tussen de aankoop van licenties, het nemen van een abonnenment, een webgesteund gebruik en dies meer.

Sage boort nieuwe markt in België aan met zijn internationaal erp-pakket. Gekend als leverancier van boekhoudproducten voor de instapmarkt en boekhoudkundige kantoren, brengt Sage nu ook zijn ERP X3 pakket naar België. Bestemd voor bedrijven met 50 tot 2.500 werknemers, past dit pakket uitdrukkelijk voor bedrijven die internationaal zakendoen, aldus Christophe Letellier, ceo van Sage ERP X3, en dat betreft 60% van de Belgische doelmarkt. Zo werd tot nu gewacht met België tot de functionaliteit om dossier conform meerdere rechtssystemen te verwerken op punt stond. Sage zal dit nieuw segment in België aanpakken met de hulp van partners - momenteel twee, maar binnenkort vier of meer - en mikt in eerste instantie op een 10 à 15 projecten op korte termijn. Als troef speelt Sage op de gebruikseenvoud van het systeem waardoor ook meer van de functionaliteit wordt gebruikt, met een beter rendement voor het bedrijf. Zo bevat het pakket standaard een 140-tal parametriseerbare processen, waar bedrijven zich allicht kunnen in vinden. Ook wordt de nabijheid van de ondersteuning en dienstverlening voor de klant benadrukt. Dat moet het mogelijk maken om een markt aan te pakken die nog sterk verbrokkeld is in België, en wordt gekenmerkt door een sterke inertie. Sage maakt zich overigens sterk ook te kunnen inspelen op wensen van middelgrote bedrijven om meer de richting van service-gesteunde delivery te gaan, evenals voor partners om eigen uitbreidingen voor vertikale markten uit te werken. Zelf biedt Sage al X3 aan met modules voor onder meer procesproductie, distributie en professionele services. In 2012 zal tevens een Saas-mogelijkheid worden aangekondigd.Sage Belux Sage Belux zelf kende in het voorbije boekjaar (tot eind september 2011) een omzetgroei met 10% tot 5,8 miljoen euro. Met het oog op meer omzet in het noordelijk deel van België (30% van de omzet) werd onder meer een sterke 'antenne' in Groot Bijgaarden bij Brussel geopend, en zal met X3 onder meer uitdrukkelijk op de mid market in Vlaanderen worden gemikt. Sage ziet voorts ook nog groeimogelijkheden voor zijn kmo-producten, met onder meer in 2012 ook een abonnementensysteem. Het bedrijf zal evenwel klanten de keuze blijven beiden tussen de aankoop van licenties, het nemen van een abonnenment, een webgesteund gebruik en dies meer.