Het gaat om de 'Levering en installatie van beveiligingsuitrusting in de gebouwen die door de diensten van de Europese Commissie worden gebruikt en/of beheerd in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en omgeving'. Dat slaat op de technische beveiliging van 80 gebouwen met behulp van badgelezers, vingerafdruklezers, alarmknoppen, infraroodbarrièrres, inbraakdetectie, CCTV en afstandsbeheer.

SAIT verlengt zo zijn bestaand raamcontract, al gaat het in praktijk om een stevige uitbreiding. Zo had de Europese Commissie bij de vorige gunning nog een budget van 4 miljoen euro. Maar door het huidige veiligheidsklimaat wordt dat opgetrokken tot 32 miljoen euro (zonder btw). De procedure voor de gunning was niet openbaar, SAIT was de enige kandidaat.

Dat vertaalt zich ook in meer werkkrachten. SAIT had al acht mensen ingezet bij het aflopend contract. Daar komen er nu een tiental mensen, project managers, ingenieurs en technici, bij. Wel wordt er een niet nader bepaald deel mogelijk uitbesteed.

Het gaat om de 'Levering en installatie van beveiligingsuitrusting in de gebouwen die door de diensten van de Europese Commissie worden gebruikt en/of beheerd in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en omgeving'. Dat slaat op de technische beveiliging van 80 gebouwen met behulp van badgelezers, vingerafdruklezers, alarmknoppen, infraroodbarrièrres, inbraakdetectie, CCTV en afstandsbeheer.SAIT verlengt zo zijn bestaand raamcontract, al gaat het in praktijk om een stevige uitbreiding. Zo had de Europese Commissie bij de vorige gunning nog een budget van 4 miljoen euro. Maar door het huidige veiligheidsklimaat wordt dat opgetrokken tot 32 miljoen euro (zonder btw). De procedure voor de gunning was niet openbaar, SAIT was de enige kandidaat.Dat vertaalt zich ook in meer werkkrachten. SAIT had al acht mensen ingezet bij het aflopend contract. Daar komen er nu een tiental mensen, project managers, ingenieurs en technici, bij. Wel wordt er een niet nader bepaald deel mogelijk uitbesteed.