Tableau bestaat sinds 2003 en is beursgenoteerd sinds 2013. Het bedrijf ontstond als analytics-platform, maar met een sterke focus op de visualisatie van gegevens. Vandaag telt het zo'n 85.000 bedrijven als klant, waaronder Netflix en Schneider Electric.

De raden van bestuur van Salesforce en Tableau hebben de overname al goedgekeurd. Salesforce verwacht dat de overname tegen haar derde kwartaal wordt afgerond.

Met 15,7 miljard dollar is Tableau een van de grotere overnames voor Salesforce. Al betaalt het bedrijf dat niet met geld. Salesforce neemt de Class A en Class B aandelen over voor 1.103 'gewone' aandelen van Salesforce, wat neerkomt op een waarde van 15,7 miljard dollar.

Tableau zal na de overname wel als apart bedrijf blijven bestaan. Hun hoofdkwartier blijft in Seattle en zowel CEO Adam Selipsky als het managementteam blijven aan boord.

Tableau bestaat sinds 2003 en is beursgenoteerd sinds 2013. Het bedrijf ontstond als analytics-platform, maar met een sterke focus op de visualisatie van gegevens. Vandaag telt het zo'n 85.000 bedrijven als klant, waaronder Netflix en Schneider Electric.De raden van bestuur van Salesforce en Tableau hebben de overname al goedgekeurd. Salesforce verwacht dat de overname tegen haar derde kwartaal wordt afgerond.Met 15,7 miljard dollar is Tableau een van de grotere overnames voor Salesforce. Al betaalt het bedrijf dat niet met geld. Salesforce neemt de Class A en Class B aandelen over voor 1.103 'gewone' aandelen van Salesforce, wat neerkomt op een waarde van 15,7 miljard dollar.Tableau zal na de overname wel als apart bedrijf blijven bestaan. Hun hoofdkwartier blijft in Seattle en zowel CEO Adam Selipsky als het managementteam blijven aan boord.