Salesforce.com gaat zijn datacenterpark uitbreiden met twee nieuwe locaties. Een van de nieuwe datacenters komt in Europa.

Salesforce.com, leverancier van zakelijke online toepassingen zoals klantrelatiebeheer (crm), staat op het punt om zijn netwerk van datacenters uit te breiden naar Europa en Japan. Directeur Marc Benioff wilde niet kwijt waar ze komen te staan.

De capaciteitsuitbreiding is een direct gevolg van nieuwe dienstverlening. De onderneming startte begin november Force.com Sites, waarmee klanten hun online crm-pakket direct kunnen koppelen aan websites die bij Salesforce.com staan gehost.

Op dit moment beschikt het bedrijf over twee datacenters in de Verenigde Staten en wordt een derde gebouwd in Singapore. Op de talloze servers in de datacenters kunnen klanten hun eigen zakelijke toepassingen en de standaard Salesforce-toepassingen bouwen en gebruiken. Volgens een van zijn datacenterbeheerders gebruikt Salesforce.com meer dan tweeduizend Dell-servers.

Benioff benadrukte dat zijn onderneming de gegevens van zijn klanten nooit bij andere leveranciers zal onderbrengen. "We draaien alles op onze eigen datacenters omdat dat is waar we goed in zijn. Klanten verwachten nu eenmaal een bepaald niveau van dienstverlening."De directeur deed zijn uitspraken tijdens de jaarlijkse gebruikersconferentie Dreamforce in San Francisco.

In samenwerking met Computable

Salesforce.com gaat zijn datacenterpark uitbreiden met twee nieuwe locaties. Een van de nieuwe datacenters komt in Europa. Salesforce.com, leverancier van zakelijke online toepassingen zoals klantrelatiebeheer (crm), staat op het punt om zijn netwerk van datacenters uit te breiden naar Europa en Japan. Directeur Marc Benioff wilde niet kwijt waar ze komen te staan. De capaciteitsuitbreiding is een direct gevolg van nieuwe dienstverlening. De onderneming startte begin november Force.com Sites, waarmee klanten hun online crm-pakket direct kunnen koppelen aan websites die bij Salesforce.com staan gehost. Op dit moment beschikt het bedrijf over twee datacenters in de Verenigde Staten en wordt een derde gebouwd in Singapore. Op de talloze servers in de datacenters kunnen klanten hun eigen zakelijke toepassingen en de standaard Salesforce-toepassingen bouwen en gebruiken. Volgens een van zijn datacenterbeheerders gebruikt Salesforce.com meer dan tweeduizend Dell-servers. Benioff benadrukte dat zijn onderneming de gegevens van zijn klanten nooit bij andere leveranciers zal onderbrengen. "We draaien alles op onze eigen datacenters omdat dat is waar we goed in zijn. Klanten verwachten nu eenmaal een bepaald niveau van dienstverlening."De directeur deed zijn uitspraken tijdens de jaarlijkse gebruikersconferentie Dreamforce in San Francisco. In samenwerking met Computable