Van de SaaS-leverancier Salesforce.com en het softwarebedrijf Oracle hoor je wel eens dat het eeuwige ruziemakers zijn. Die ruzies lijken dan toch bijgelegd, nu beide bedrijven aankondigen dat ze een verregaande samenwerking aangaan rond cloud computing. Het gaat om een negenjarig engagement rond de drie lagen van cloud computing: applicaties, het platform en de infrastructuur. Anders gezegd: de clouds van beide bedrijven worden beetje bij beetje samengevoegd.

"Larry en ik waren het erover eens dat Salesforce.com en Oracle hun clouds moeten integreren", zegt Marc Benioff, ceo van Salesforce.com in het persbericht. Benioff geeft aan dat een geïntegreerd crm-systeem van salesforce.com met Oracle Fusion HCM en Financial Cloud het beste van twee werelden moet bieden: de eenvoud van salesforce.com in combinatie met de kracht van Oracle.

Salesforce.com is concreet van plan om het Oracle Linux-besturingssysteem, de Exadata Engineered Systems, de Oracle Database en het Java Middleware Platform te standaardiseren. Oracle integreert op zijn beurt salesforce.com met Oracle Fusion HCM en Financial Cloud en levert hierbij de kerntechnologie achter de salesforce.com-applicaties en het salesforce.com-platform. Salesforce.com implementeert verder de Oracle Fusion HCM- en Financial cloud-applicaties door het hele bedrijf.

"Klanten willen dat applicatie-integraties direct 'uit de doos' mogelijk zijn - zelfs als applicaties van andere leveranciers zijn. Daarom menen Marc en ik dat het belangrijk is dat onze twee bedrijven nauw samenwerken", besluit Larry Ellison, ceo van Oracle.

Van de SaaS-leverancier Salesforce.com en het softwarebedrijf Oracle hoor je wel eens dat het eeuwige ruziemakers zijn. Die ruzies lijken dan toch bijgelegd, nu beide bedrijven aankondigen dat ze een verregaande samenwerking aangaan rond cloud computing. Het gaat om een negenjarig engagement rond de drie lagen van cloud computing: applicaties, het platform en de infrastructuur. Anders gezegd: de clouds van beide bedrijven worden beetje bij beetje samengevoegd."Larry en ik waren het erover eens dat Salesforce.com en Oracle hun clouds moeten integreren", zegt Marc Benioff, ceo van Salesforce.com in het persbericht. Benioff geeft aan dat een geïntegreerd crm-systeem van salesforce.com met Oracle Fusion HCM en Financial Cloud het beste van twee werelden moet bieden: de eenvoud van salesforce.com in combinatie met de kracht van Oracle.Salesforce.com is concreet van plan om het Oracle Linux-besturingssysteem, de Exadata Engineered Systems, de Oracle Database en het Java Middleware Platform te standaardiseren. Oracle integreert op zijn beurt salesforce.com met Oracle Fusion HCM en Financial Cloud en levert hierbij de kerntechnologie achter de salesforce.com-applicaties en het salesforce.com-platform. Salesforce.com implementeert verder de Oracle Fusion HCM- en Financial cloud-applicaties door het hele bedrijf. "Klanten willen dat applicatie-integraties direct 'uit de doos' mogelijk zijn - zelfs als applicaties van andere leveranciers zijn. Daarom menen Marc en ik dat het belangrijk is dat onze twee bedrijven nauw samenwerken", besluit Larry Ellison, ceo van Oracle.