Salesforce.com breidt zijn webdienst voor softwareontwikkeling uit met een ontwikkelplatform op basis van de programmeertaal Ruby on Rails. Het bedrijf krijgt dat platform in handen door de overname van het Californische bedrijf Heroku, waarvoor bijna 160 miljoen euro (212 miljoen dollar) wordt betaald.

Ruby is toegespitst op de ontwikkeling van webapplicaties. Salesforce levert samen met VMware al een ontwikkelplatform op basis van Java, maar wil klanten meer mogelijkheden bieden in de keuze voor een programmeertaal.

Heroku wordt ondergebracht in een aparte divisie binnen Salesforce. De leverancier maakte de overname van het Californische bedrijf bekend tijdens het jaarlijkse gebruikerscongres Dreamforce dat tussen 6 en 9 december 2010 wordt gehouden in San Francisco.

De leverancier ziet de toekomst van cloud computing ontwikkelen in de richting van sociale media, applicaties voor mobiele apparaten en realtime informatieoverdracht.

Salesforce zette eerder met VMware onder de naam VMForce een ontwikkelplatform op basis van programmeertaal Java op. VMForce wordt als webdienst geleverd. De leverancier wil zich niet beperken tot die ontwikkeltaal en hoopt door de overname van het Ruby-platform in te spelen op de groeiende populariteit van Ruby on Rails.

Internetdienst Twitter en video-website Hulu zijn gebouwd op basis van programeertaal Ruby on Rails. De grammatica van Ruby is geïnspireerd op andere talen zoals Ada en Eiffel. De taal combineert elementen van verschillende andere scripttalen. Ruby wordt vaak vergeleken met de programmeertalen Python en Perl.

Bron: Computable

Salesforce.com breidt zijn webdienst voor softwareontwikkeling uit met een ontwikkelplatform op basis van de programmeertaal Ruby on Rails. Het bedrijf krijgt dat platform in handen door de overname van het Californische bedrijf Heroku, waarvoor bijna 160 miljoen euro (212 miljoen dollar) wordt betaald.Ruby is toegespitst op de ontwikkeling van webapplicaties. Salesforce levert samen met VMware al een ontwikkelplatform op basis van Java, maar wil klanten meer mogelijkheden bieden in de keuze voor een programmeertaal.Heroku wordt ondergebracht in een aparte divisie binnen Salesforce. De leverancier maakte de overname van het Californische bedrijf bekend tijdens het jaarlijkse gebruikerscongres Dreamforce dat tussen 6 en 9 december 2010 wordt gehouden in San Francisco.De leverancier ziet de toekomst van cloud computing ontwikkelen in de richting van sociale media, applicaties voor mobiele apparaten en realtime informatieoverdracht.Salesforce zette eerder met VMware onder de naam VMForce een ontwikkelplatform op basis van programmeertaal Java op. VMForce wordt als webdienst geleverd. De leverancier wil zich niet beperken tot die ontwikkeltaal en hoopt door de overname van het Ruby-platform in te spelen op de groeiende populariteit van Ruby on Rails.Internetdienst Twitter en video-website Hulu zijn gebouwd op basis van programeertaal Ruby on Rails. De grammatica van Ruby is geïnspireerd op andere talen zoals Ada en Eiffel. De taal combineert elementen van verschillende andere scripttalen. Ruby wordt vaak vergeleken met de programmeertalen Python en Perl.Bron: Computable