It-dienstenbedrijf RealDolmen heeft een eerste klant in het 'eigen' (Interxion-)datacenter. Reiskofferfabrikant Samsonite Europe heeft z'n servers uitbesteed aan RealDolmen. "We zaten hier in Oudenaarde nog met een ondergrondse bunker, uit de tijd van de CCC", grinnikt Frederik Clement, IT Infrastructure Manager Europe van Samsonite. "Eén en ander was aan vervanging toe, onder meer op vlak van disaster recovery. Maar was dat wel onze kerntaak?" Bovendien was ook het it-team ingekrompen na een grotere herstructurering bij Samsonite.

Uitbesteden dan maar. Voor het beheer van de servers tot op het niveau van het besturingssysteem, het beheer van SQL Server, Citrix, VMware en de back-up van de data werd een externe partij gezocht. "We beheren met ons huidige team zelf nog de applicaties, onder meer de ontwikkeling voor SAP, het netwerk en de front-end (pc's, printers, ...) voor onze zowat 700 gebruikers." RealDolmen, dat al sinds 2004 geregeld samenwerkte met Samsonite, sleepte het contract in de wacht. Voorlopig beheert het de 120 servers van Samsonite nog ter plekke. Eind volgende maand gebeurt de fysieke verhuis naar het Interxion-datacenter. Het aantal servers wordt geconsolideerd tot 80 stuks.

De waarde van het contract werd niet meegedeeld. Het loopt over 3 jaar. Een pure cloudstrategie is nog niet voor onmiddellijk. "'Mist computing' bedoel je? Nee, voorlopig moeten we nog zeker weten waar onze data precies zitten, onder meer voor audits."

It-dienstenbedrijf RealDolmen heeft een eerste klant in het 'eigen' (Interxion-)datacenter. Reiskofferfabrikant Samsonite Europe heeft z'n servers uitbesteed aan RealDolmen. "We zaten hier in Oudenaarde nog met een ondergrondse bunker, uit de tijd van de CCC", grinnikt Frederik Clement, IT Infrastructure Manager Europe van Samsonite. "Eén en ander was aan vervanging toe, onder meer op vlak van disaster recovery. Maar was dat wel onze kerntaak?" Bovendien was ook het it-team ingekrompen na een grotere herstructurering bij Samsonite. Uitbesteden dan maar. Voor het beheer van de servers tot op het niveau van het besturingssysteem, het beheer van SQL Server, Citrix, VMware en de back-up van de data werd een externe partij gezocht. "We beheren met ons huidige team zelf nog de applicaties, onder meer de ontwikkeling voor SAP, het netwerk en de front-end (pc's, printers, ...) voor onze zowat 700 gebruikers." RealDolmen, dat al sinds 2004 geregeld samenwerkte met Samsonite, sleepte het contract in de wacht. Voorlopig beheert het de 120 servers van Samsonite nog ter plekke. Eind volgende maand gebeurt de fysieke verhuis naar het Interxion-datacenter. Het aantal servers wordt geconsolideerd tot 80 stuks. De waarde van het contract werd niet meegedeeld. Het loopt over 3 jaar. Een pure cloudstrategie is nog niet voor onmiddellijk. "'Mist computing' bedoel je? Nee, voorlopig moeten we nog zeker weten waar onze data precies zitten, onder meer voor audits."