Samsung beperkt acculading van Note 7 om ontploffingsgevaar te beperken

© Digital Trends
Wim Kopinga Freelance journalist

Tijdens het vervangprogramma van de Galaxy Note 7 beperkt Samsung de acculading van de toestellen via een update. Hierdoor zou het ontploffingsgevaar beperkt moeten worden.

Samsung roept alle verkochte toestellen terug, maar wil extra veiligheid inbouwen terwijl die operatie bezig is. Met een software-update kunnen de verkochte toestellen tot maximaal 60 procent opgeladen worden, meldt persbureau AP op basis van een advertentie die Samsung op de voorpagina van een Zuid-Koreaanse krant plaatste. Samsung heeft de 2,5 miljoen wereldwijde kopers van het toestel aanbevolen om het toestel uit te zetten tot het teruggeroepen wordt.

Of en wanneer de software-update ook in de rest van de wereld zal volgen is nog niet duidelijk. De Galaxy Note 7 werd vooralsnog enkel verkocht in de Verenigde Staten, Canada, Australië, Taiwan en thuisland Zuid Korea.

Release in België uitgesteld

In België lag hij nog niet in de winkel. Het toestel was hier voor 9 september gepland, maar door het probleem met de ontploffende batterij is de release uitgesteld. Wanneer hij wel verkocht zal worden is nog niet duidelijk, maar dit zal wellicht pas na de grootschalige terugroepactie zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content