In het derde kwartaal zijn er volgens marktonderzoeker IDC 355,2 miljoen smartphones verkocht, 6,8 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Daarbij merkt het op dat ondanks een ruim aanbod aan dure high end toestellen, de voornaamste omzet en groei afkomstig is van de goedkopere exemplaren in het lage en middensegment.

Het grootste deel van die markt gaat naar Samsung, dan met 84,6 miljoen exemplaren het 6,1 procent beter doet. Apple volgt op de tweede plaats maar verkoopt met 48 miljoen stuks bijna de helft van Samsung. Al groeit de verkoop hier nog met 22,2 procent.

De opvallendste groeier is Huawei. De Chinese fabrikant verkocht het afgelopen kwartaal 26,5 miljoen smartphones, een groei van maar liefst 60,9 procent. Al merkt IDC op dat die vooral uit Europa en China komt. Op lange termijn moet het bedrijf ook in de VS voet aan wal krijgen om te blijven groeien.

Plaats vier en vijf worden opgenomen door Lenovo en Xiaomi met elk respectievelijk 18,8 miljoen en 18,3 miljoen exemplaren.

In het derde kwartaal zijn er volgens marktonderzoeker IDC 355,2 miljoen smartphones verkocht, 6,8 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Daarbij merkt het op dat ondanks een ruim aanbod aan dure high end toestellen, de voornaamste omzet en groei afkomstig is van de goedkopere exemplaren in het lage en middensegment.Het grootste deel van die markt gaat naar Samsung, dan met 84,6 miljoen exemplaren het 6,1 procent beter doet. Apple volgt op de tweede plaats maar verkoopt met 48 miljoen stuks bijna de helft van Samsung. Al groeit de verkoop hier nog met 22,2 procent.De opvallendste groeier is Huawei. De Chinese fabrikant verkocht het afgelopen kwartaal 26,5 miljoen smartphones, een groei van maar liefst 60,9 procent. Al merkt IDC op dat die vooral uit Europa en China komt. Op lange termijn moet het bedrijf ook in de VS voet aan wal krijgen om te blijven groeien.Plaats vier en vijf worden opgenomen door Lenovo en Xiaomi met elk respectievelijk 18,8 miljoen en 18,3 miljoen exemplaren.