De nettowinst van Samsung kwam in de drie maanden tot en met september uit op 9,1 biljoen won (zo'n 6,4 miljard euro). Analisten gingen uit van een winst van 9,4 biljoen won. Het techconcern waarschuwde eerder al bij de publicatie van de voorlopige cijfers, dat de operationele winst voor het eerst sinds 2019 is gedaald.

De omzet van de halfgeleiderdivisie van 's werelds grootste fabrikant van geheugenchips bedroeg 23 biljoen won (zo'n 16 miljard euro). Kenners hadden gerekend op 35 biljoen won aan opbrengsten van de chipdivisie.

Tegenwind op de markten

Chipproducenten wereldwijd waarschuwen al enige tijd voor tegenwind op de markten. Doordat de vraag naar chips en producten waar chips inzitten afneemt, stapelen de voorraden zich op. Tijdens de coronapandemie waren chips juist niet aan te slepen door de sterke vraag naar laptops en andere apparatuur om thuiswerken mogelijk te maken en kampten veel sectoren met een tekort aan chips.

De nettowinst van Samsung kwam in de drie maanden tot en met september uit op 9,1 biljoen won (zo'n 6,4 miljard euro). Analisten gingen uit van een winst van 9,4 biljoen won. Het techconcern waarschuwde eerder al bij de publicatie van de voorlopige cijfers, dat de operationele winst voor het eerst sinds 2019 is gedaald.De omzet van de halfgeleiderdivisie van 's werelds grootste fabrikant van geheugenchips bedroeg 23 biljoen won (zo'n 16 miljard euro). Kenners hadden gerekend op 35 biljoen won aan opbrengsten van de chipdivisie.Chipproducenten wereldwijd waarschuwen al enige tijd voor tegenwind op de markten. Doordat de vraag naar chips en producten waar chips inzitten afneemt, stapelen de voorraden zich op. Tijdens de coronapandemie waren chips juist niet aan te slepen door de sterke vraag naar laptops en andere apparatuur om thuiswerken mogelijk te maken en kampten veel sectoren met een tekort aan chips.