Samsung heeft nu al een grote productiefaciliteit in Noida, een buitenwijk van de Indiase miljoenenstad Delhi. Daar rollen jaarlijks 68 miljoen smartphones per jaar van de band. Tegen 2020, als de uitbreiding voltooid is, moeten dat er 120 miljoen worden. Daarmee zou het de grootste smartphonefabriek ter wereld worden. Er zullen niet alleen instapmodelletjes geproduceerd worden, maar ook vlaggenschepen zoals Samsung's Galaxy S9 en S9+.

De nieuwe Samsung-fabriek werd maandag ingehuldigd door premier Narendra Modi van India en president Moon Jae-in van Zuid-Korea., REUTERS
De nieuwe Samsung-fabriek werd maandag ingehuldigd door premier Narendra Modi van India en president Moon Jae-in van Zuid-Korea. © REUTERS

De Indiase overheid probeert smartphonefabrikanten sterk te overtuigen om hun toestellen volledig in India te produceren, als onderdeel van het ambitieuze 'Make in India'-programma dat er vier jaar geleden gestart werd.

De productie moet niet enkel dienen voor export naar het buitenland, maar ook voor India zelf. Dat is, na China, de grootste smartphonemarkt ter wereld. Momenteel heeft Samsung 25 procent van het marktaandeel en moet het er de duimen leggen voor Xiaomi (marktleider met 30 procent).

Met een groei van 14 procent vorig jaar, is de Indiase smartphonemarkt ook de snelst groeiende. Van de 1.3 miljard Indiërs hebben er ongeveer 425 miljoen een smartphone. Er blijven dus nog veel potentiële gebruikers over.

Samsung heeft nu al een grote productiefaciliteit in Noida, een buitenwijk van de Indiase miljoenenstad Delhi. Daar rollen jaarlijks 68 miljoen smartphones per jaar van de band. Tegen 2020, als de uitbreiding voltooid is, moeten dat er 120 miljoen worden. Daarmee zou het de grootste smartphonefabriek ter wereld worden. Er zullen niet alleen instapmodelletjes geproduceerd worden, maar ook vlaggenschepen zoals Samsung's Galaxy S9 en S9+.De Indiase overheid probeert smartphonefabrikanten sterk te overtuigen om hun toestellen volledig in India te produceren, als onderdeel van het ambitieuze 'Make in India'-programma dat er vier jaar geleden gestart werd.De productie moet niet enkel dienen voor export naar het buitenland, maar ook voor India zelf. Dat is, na China, de grootste smartphonemarkt ter wereld. Momenteel heeft Samsung 25 procent van het marktaandeel en moet het er de duimen leggen voor Xiaomi (marktleider met 30 procent). Met een groei van 14 procent vorig jaar, is de Indiase smartphonemarkt ook de snelst groeiende. Van de 1.3 miljard Indiërs hebben er ongeveer 425 miljoen een smartphone. Er blijven dus nog veel potentiële gebruikers over.