Na de Galaxy Gear, een smartwatch die je kunt koppelen aan je Galaxy-smartphone, zou Samsung in april of mei volgend jaar ook een slimme bril willen uitbrengen. Dat staat te lezen op de blog van de Russische analist Eldar Murtazin, die in het verleden al betrouwbaar nieuws over onder meer de Nexus 7 en de Xperia Z1 verspreidde.

Samsung heeft zelf ook al aangegeven sterk te willen inzetten op draagbare technologie. De zopas verschenen Galaxy Gear is daar een eerste exponent van. Vermoedelijk wordt Gear Glass het verlengstuk daarvan.

De slimme bril is dan ook het uithangbord van 'wearable technology'. Dit gadget projecteert digitale informatie zoals nieuws, sociale media en routemapjes op een klein ingebouwd schermpje, en kan bestuurd worden met stemcommando's of met een aanraakschermpje aan de zijkant.

Google was de eerste die een prototype van zo'n futuristisch brilletje lanceerde: Google Glass. Inmiddels is dit gadget al verkrijgbaar voor ontwikkelaars. De consumentenversie is voor volgend jaar, al zal een Europese release wellicht nog wat langer op zich laten wachten.

Naast Samsung zouden ook Microsoft, Sony en LG aan een Google Glass-variant werken.

Na de Galaxy Gear, een smartwatch die je kunt koppelen aan je Galaxy-smartphone, zou Samsung in april of mei volgend jaar ook een slimme bril willen uitbrengen. Dat staat te lezen op de blog van de Russische analist Eldar Murtazin, die in het verleden al betrouwbaar nieuws over onder meer de Nexus 7 en de Xperia Z1 verspreidde. Samsung heeft zelf ook al aangegeven sterk te willen inzetten op draagbare technologie. De zopas verschenen Galaxy Gear is daar een eerste exponent van. Vermoedelijk wordt Gear Glass het verlengstuk daarvan. De slimme bril is dan ook het uithangbord van 'wearable technology'. Dit gadget projecteert digitale informatie zoals nieuws, sociale media en routemapjes op een klein ingebouwd schermpje, en kan bestuurd worden met stemcommando's of met een aanraakschermpje aan de zijkant. Google was de eerste die een prototype van zo'n futuristisch brilletje lanceerde: Google Glass. Inmiddels is dit gadget al verkrijgbaar voor ontwikkelaars. De consumentenversie is voor volgend jaar, al zal een Europese release wellicht nog wat langer op zich laten wachten. Naast Samsung zouden ook Microsoft, Sony en LG aan een Google Glass-variant werken.