Samsung heeft in Zuid-Korea een omwisselprogramma opgezet voor mensen met een Note 7. Ze kunnen hun toestel omruilen tegen een Galaxy S8 of een Note 8, twee smartphones die nog moeten verschijnen.

De onlangs gelanceerde Note 7 kampte vanaf het begin met problemen. Van over de hele wereld regende het klachten over oververhitte toestellen, tot ontplofte exemplaren aan toe. In de VS is daarop zelfs besloten om de Note 7 te verbieden op vluchten boven Amerika.Omdat het oplossen van de problemen te veel voeten in de aarde heeft, heeft Samsung besloten de Note 7 helemaal uit de handel te halen. Voor mensen die al een Note 7 bezitten, zijn er verschillende omwisselprogramma's, waaronder dus eentje voor een Note 8.

Dat lijkt bijzonder optimistisch van Samsung. Op een Note 8 zal het alvast even wachten zijn. Het bedrijf heeft de ontwikkeling ervan met twee weken uitgesteld, zodat zijn ingenieurs eerst kunnen uitvissen wat er nu eigenlijk met de 7 scheelt. Samsung weet volgens de Wall Street Journal namelijk nog altijd niet waarom dat toestel zo brandbaar is. Na initiële rapporten van ontplofte telefoons in augustus vond Samsung enkele fouten in de batterij van het toestel en verving het bedrijf 2,5 miljoen telefoons, waarvan er enkelen vervolgens ook vuur vatten.

In Zuid-Korea, de thuisbasis van Samsung, wordt alvast niet enthousiast op de hele heisa gereageerd; Een 500-tal Galaxy Note 7-eigenaars hebben zich ondertussen verenigd om Samsung Electronics aan te klagen. Hun advocaat, Peter Young-Yeel Ko, wil dat Samsung hen compenseert voor alle tijd die ze verloren bij het bezoeken van winkels om hun telefoon meermaals in te ruilen, voor de uren die het duurt om data over te zetten en voor de psychologische kost van het gebruiken van een gevaarlijk product.

Samsung heeft in Zuid-Korea een omwisselprogramma opgezet voor mensen met een Note 7. Ze kunnen hun toestel omruilen tegen een Galaxy S8 of een Note 8, twee smartphones die nog moeten verschijnen.De onlangs gelanceerde Note 7 kampte vanaf het begin met problemen. Van over de hele wereld regende het klachten over oververhitte toestellen, tot ontplofte exemplaren aan toe. In de VS is daarop zelfs besloten om de Note 7 te verbieden op vluchten boven Amerika.Omdat het oplossen van de problemen te veel voeten in de aarde heeft, heeft Samsung besloten de Note 7 helemaal uit de handel te halen. Voor mensen die al een Note 7 bezitten, zijn er verschillende omwisselprogramma's, waaronder dus eentje voor een Note 8.Dat lijkt bijzonder optimistisch van Samsung. Op een Note 8 zal het alvast even wachten zijn. Het bedrijf heeft de ontwikkeling ervan met twee weken uitgesteld, zodat zijn ingenieurs eerst kunnen uitvissen wat er nu eigenlijk met de 7 scheelt. Samsung weet volgens de Wall Street Journal namelijk nog altijd niet waarom dat toestel zo brandbaar is. Na initiële rapporten van ontplofte telefoons in augustus vond Samsung enkele fouten in de batterij van het toestel en verving het bedrijf 2,5 miljoen telefoons, waarvan er enkelen vervolgens ook vuur vatten. In Zuid-Korea, de thuisbasis van Samsung, wordt alvast niet enthousiast op de hele heisa gereageerd; Een 500-tal Galaxy Note 7-eigenaars hebben zich ondertussen verenigd om Samsung Electronics aan te klagen. Hun advocaat, Peter Young-Yeel Ko, wil dat Samsung hen compenseert voor alle tijd die ze verloren bij het bezoeken van winkels om hun telefoon meermaals in te ruilen, voor de uren die het duurt om data over te zetten en voor de psychologische kost van het gebruiken van een gevaarlijk product.