Samsung-erfgenaam in beroep tegen veroordeling

28/08/17 om 11:27 - Bijgewerkt om 11:27

Bron: Belga

De verdediging van Samsung-erfgenaam Lee Jae-Yong gaat zoals verwacht in beroep tegen diens veroordeling tot vijf jaar cel voor zijn rol in het corruptieschandaal dat leidde tot de afzetting van ex-presidente Park Geun-Hye. Dat is maandag bekendgemaakt.

Samsung-erfgenaam in beroep tegen veroordeling

Lee Jae-yong. © REUTERS

De 49-jarige Lee Jae-Yong, vicevoorzitter van Samsung Electronics en zoon van de voorzitter van de Samsung groep, Lee Kun-Hee, werd vrijdag veroordeeld voor onder meer corruptie. Hij zou Soon Sil, de vertrouwelinge van de ex-presidente, omgekocht hebben. Lee heeft steeds zijn onschuld staande gehouden.

Het parket kondigde trouwens ook aan beroep aan te tekenen. Het vindt de straf te mager: het had twaalf jaar cel geëist.

Samsung is de grootste producent van smartphones en geheugenchips wereldwijd. Ondanks het smeergeldproces presteert het bedrijf uitstekend. Sinds de arrestatie van Lee Jae-Yong in februari publiceerde het bedrijf, dat deze week zijn nieuwste smartphone uitbracht, recordresultaten en koersten de aandelen naar het hoogste niveau ooit.

Onze partners