De Zuid-Koreaanse elektronicafabrikant Samsung zal beroep aantekenen tegen de beslissing van een Duitse rechtbank om de verkoop van zijn nieuwe tabletcomputer Galaxy Tab 10.1 te verbieden in Europa.

De procedure voor het gerecht van Düsseldorf werd opgestart door Samsungs Amerikaanse concurrent Apple. Volgens Apple zou Samsung het design, zoals Apple dat als merk deponeerde bij het Europese merkenbureau, van de iPad gekopieerd hebben.

"Samsung is ontgoocheld in de beslissing van de rechtbank van Düsseldorf en we zullen onmiddellijk beroep aantekenen tegen die beslissing en alle nodige maatregelen treffen opdat de innoverende producten van Samsung te verkrijgen zijn in Europa en de rest van de wereld", klinkt het in een persbericht.

Ook Motorola Intussen blijkt uit onderzoek van de blog FOSS patents dat Apple op basis van dezelfde redenering ook Motorola in het vizier neemt, met zijn Motorola Xoom. Ook de Xoom zou dus afgekeken zijn van de iPad. Niks nieuws onder de zon eigenlijk, want Motorola en Apple liggen voortdurend overhoop op basis van patentgeschillen.

Bron: Belga

De Zuid-Koreaanse elektronicafabrikant Samsung zal beroep aantekenen tegen de beslissing van een Duitse rechtbank om de verkoop van zijn nieuwe tabletcomputer Galaxy Tab 10.1 te verbieden in Europa. De procedure voor het gerecht van Düsseldorf werd opgestart door Samsungs Amerikaanse concurrent Apple. Volgens Apple zou Samsung het design, zoals Apple dat als merk deponeerde bij het Europese merkenbureau, van de iPad gekopieerd hebben. "Samsung is ontgoocheld in de beslissing van de rechtbank van Düsseldorf en we zullen onmiddellijk beroep aantekenen tegen die beslissing en alle nodige maatregelen treffen opdat de innoverende producten van Samsung te verkrijgen zijn in Europa en de rest van de wereld", klinkt het in een persbericht. Ook Motorola Intussen blijkt uit onderzoek van de blog FOSS patents dat Apple op basis van dezelfde redenering ook Motorola in het vizier neemt, met zijn Motorola Xoom. Ook de Xoom zou dus afgekeken zijn van de iPad. Niks nieuws onder de zon eigenlijk, want Motorola en Apple liggen voortdurend overhoop op basis van patentgeschillen. Bron: Belga