Smartthings, een Amerikaanse ontwikkelaar van geconnecteerde toepassingen voor in de thuisomgeving, ging in 2012 van start nadat het via Kickstarter 1,2 miljoen dollar had opgehaald.

Via het platform van Smartthings kan je alle mogelijke sensoren koppelen aan het internet, en ontwikkelaars kunnen ook zelf apps schrijven voor de toepassing.

Tijdens een voorbije editie van LeWeb in Parijs demonstreerde ceo van Smartthings Jeff Hagins nog hoe hij via zijn iPhone de lichtjes op een kerstboom aan de andere kant van de wereld kon aanzetten. En wanneer de kids de deur van zijn drankkast openen, krijgt hij een sms'je.

Een eventuele overname door Samsung zou uiteraard een strategische zet zijn om beter te kunnen concurreren met Apple ('HomeKit') en Google, dat niet zo lang geleden Nest overnam, de producent van een 'slimme' thermostaat.

De giganten zetten fors in op de ontwikkeling van technologie voor 'slimme huizen', waarbij apparaten op de beste 'internet of things'-manier onderling met elkaar verbonden zijn.

Samsung kwam eerder dit jaar al op de proppen met zijn 'Smart Home'-platform, waarmee het mogelijk wordt om televisie, muziekspeler en zelfs de wasmachine te bedienen via een smartphone-app. Voor de verdere ontwikkeling hiervan zou Smartthings een logische partner zijn.

Of de deal daadwerkelijk rond is, is nog onduidelijk. Verschillende bronnen spreken elkaar tegen en Samsung heeft nog niets bevestigd.

Smartthings, een Amerikaanse ontwikkelaar van geconnecteerde toepassingen voor in de thuisomgeving, ging in 2012 van start nadat het via Kickstarter 1,2 miljoen dollar had opgehaald. Via het platform van Smartthings kan je alle mogelijke sensoren koppelen aan het internet, en ontwikkelaars kunnen ook zelf apps schrijven voor de toepassing. Tijdens een voorbije editie van LeWeb in Parijs demonstreerde ceo van Smartthings Jeff Hagins nog hoe hij via zijn iPhone de lichtjes op een kerstboom aan de andere kant van de wereld kon aanzetten. En wanneer de kids de deur van zijn drankkast openen, krijgt hij een sms'je. Een eventuele overname door Samsung zou uiteraard een strategische zet zijn om beter te kunnen concurreren met Apple ('HomeKit') en Google, dat niet zo lang geleden Nest overnam, de producent van een 'slimme' thermostaat. De giganten zetten fors in op de ontwikkeling van technologie voor 'slimme huizen', waarbij apparaten op de beste 'internet of things'-manier onderling met elkaar verbonden zijn. Samsung kwam eerder dit jaar al op de proppen met zijn 'Smart Home'-platform, waarmee het mogelijk wordt om televisie, muziekspeler en zelfs de wasmachine te bedienen via een smartphone-app. Voor de verdere ontwikkeling hiervan zou Smartthings een logische partner zijn. Of de deal daadwerkelijk rond is, is nog onduidelijk. Verschillende bronnen spreken elkaar tegen en Samsung heeft nog niets bevestigd.