Het opvallendste aan de nieuwe Samsung Galaxy Core is de dual-SIM-functie. Die maakt het mogelijk om twee SIM-kaarten tegelijkertijd te gebruiken. Zo leent de smartphone zich zowel voor persoonlijk als voor zakelijk gebruik.

De Galaxy Core is qua specificaties geen toptoestel (Android 4.1, een 4,3 inch scherm met een resolutie van 480 bij 800 pixels, een 1,2 GHz dualcore-processor, 8 GB intern geheugen, 1 GB RAM-geheugen, een 5 megapixelcamera, een 1800 mAh-batterij), ware het niet dat de telefoon enkele functies heeft die ook op de Galaxy S2 en de Galaxy S4 staan. Zo is er de gebarenfunctie Motion UI, de functie voor stemcommando's S Voice, de oogbewegingsfunctie Smart Stay en de berichtendienst Smart Alert.

Het model zonder dual-SIM-functie komt deze maand uit, de variant met dual-SIM volgt in juli.

Het opvallendste aan de nieuwe Samsung Galaxy Core is de dual-SIM-functie. Die maakt het mogelijk om twee SIM-kaarten tegelijkertijd te gebruiken. Zo leent de smartphone zich zowel voor persoonlijk als voor zakelijk gebruik. De Galaxy Core is qua specificaties geen toptoestel (Android 4.1, een 4,3 inch scherm met een resolutie van 480 bij 800 pixels, een 1,2 GHz dualcore-processor, 8 GB intern geheugen, 1 GB RAM-geheugen, een 5 megapixelcamera, een 1800 mAh-batterij), ware het niet dat de telefoon enkele functies heeft die ook op de Galaxy S2 en de Galaxy S4 staan. Zo is er de gebarenfunctie Motion UI, de functie voor stemcommando's S Voice, de oogbewegingsfunctie Smart Stay en de berichtendienst Smart Alert. Het model zonder dual-SIM-functie komt deze maand uit, de variant met dual-SIM volgt in juli.