De nieuwe versie van Android, genaamd Ice Cream Sandwich, zal niet verschijnen op de smartphone Samsung Galaxy S en de Galaxy Tab-tablet van 7 inch.

Dat schrijft technologiewebsite Techcrunch naar aanleiding van een Koreaans bericht op de blog van de elektronicafabrikant. Het zou te wijten zijn aan Samsungs touch-interface-software TouchWiz, die te zwaar zou zijn voor beide toestellen. Het stukje software zou teveel RAM en ROM vragen en bovendien de kwaliteit van het gebruik ernstig aantasten.

Mensen die een Samsung Galaxy S hebben en per se van Android Ice Cream Sandwich gebruik willen maken, kunnen volgens Techcrunch TouchWiz van de telefoon halen. De telefoon zou dan zonder al te veel problemen Android 4.0 kunnen draaien.

In samenwerking met Computable

De nieuwe versie van Android, genaamd Ice Cream Sandwich, zal niet verschijnen op de smartphone Samsung Galaxy S en de Galaxy Tab-tablet van 7 inch. Dat schrijft technologiewebsite Techcrunch naar aanleiding van een Koreaans bericht op de blog van de elektronicafabrikant. Het zou te wijten zijn aan Samsungs touch-interface-software TouchWiz, die te zwaar zou zijn voor beide toestellen. Het stukje software zou teveel RAM en ROM vragen en bovendien de kwaliteit van het gebruik ernstig aantasten. Mensen die een Samsung Galaxy S hebben en per se van Android Ice Cream Sandwich gebruik willen maken, kunnen volgens Techcrunch TouchWiz van de telefoon halen. De telefoon zou dan zonder al te veel problemen Android 4.0 kunnen draaien. In samenwerking met Computable