Op 24 februari 2014 stelt Samsung in het kader van het Mobile World Congress in Barcelona zijn nieuwe topsmartphone voor, de Galaxy S5. Die zou, net als de jongste iPhone 5S en de HTC One Max, een vingerafdruksensor bevatten, meldt de website Sammobile.

Met de vingerafdruksensor - die volgens Sammobile in de startknop ingebouwd wordt, en dus niet in het volledige scherm, zoals eerder werd beweerd - kan je de telefoon ontgrendelen (al blijft ook de pincode bestaan). Dat gebeurt middels een verticale veeg met je vingertop.

Maar de sensor zou ook voor andere dingen ingezet kunnen worden: er kunnen zeven andere vingerafdrukken geregistreerd worden en toegewezen worden aan bepaalde taken. Ook kan de vingerafdruksensor dienst doen als een snelkoppeling naar apps.

En de irisscanner die volgens eerdere geruchten gebruikt zou worden als beveiliging voor de Galaxy S5? Die zal toch voor een latere release zijn, aldus Sammobile.

Op 24 februari 2014 stelt Samsung in het kader van het Mobile World Congress in Barcelona zijn nieuwe topsmartphone voor, de Galaxy S5. Die zou, net als de jongste iPhone 5S en de HTC One Max, een vingerafdruksensor bevatten, meldt de website Sammobile. Met de vingerafdruksensor - die volgens Sammobile in de startknop ingebouwd wordt, en dus niet in het volledige scherm, zoals eerder werd beweerd - kan je de telefoon ontgrendelen (al blijft ook de pincode bestaan). Dat gebeurt middels een verticale veeg met je vingertop. Maar de sensor zou ook voor andere dingen ingezet kunnen worden: er kunnen zeven andere vingerafdrukken geregistreerd worden en toegewezen worden aan bepaalde taken. Ook kan de vingerafdruksensor dienst doen als een snelkoppeling naar apps. En de irisscanner die volgens eerdere geruchten gebruikt zou worden als beveiliging voor de Galaxy S5? Die zal toch voor een latere release zijn, aldus Sammobile.