Apple implementeerde een vingerafdrukscanner in de jongste generatie iPhones. Die werd echter al binnen de twee dagen gekraakt - hackers kopieerden de vingerafdruk van een iPhone-gebruiker door een foto van de afdruk op een transparant vel te printen.

Galaxy S5 met irisscanner verschijnt rond april

Samsung overweegt een (normaal gezien) veiliger alternatief voor het beveiligen van de te verschijnen Galaxy S5-smartphone: de irisscanner. Die controleert de biometrische eigenschappen van de, en is maar moeilijk te omzeilen met bijvoorbeeld foto's van irissen. "Veel mensen zijn enthousiast over de irisherkenningstechniek, we bestuderen de mogelijkheid", bevestigde Lee Young Hee, vicepresident van Samsung mobiele afdeling, aan persbureau Bloomberg.

Lee vertelde nog dat de Galaxy S5 rond april 2014 uitgebracht zou worden, en dat het toestel qua design minder op zijn voorganger zou gaan gelijken.

Nieuwe Galaxy Gear: "Compacter en geavanceerder"

Gelijktijdig met de Galaxy S5 wordt ook de nieuwe Galaxy Gear-smartwatch onthuld. Die komt in een compactere vorm, en zal "meer geavanceerde functies" bezitten. "Functies op het gebied van gezondheid worden in de toekomst een belangrijk onderdeel van draagbare apparaten. Daar zien we potentie in", aldus Lee Young Hee.

Galaxy Note met driezijdig scherm?

Bloomberg schrijft verder dat Samsung zijn grotere Galaxy Note-smartphone in het najaar wil uitrusten met een driezijdig scherm; een display dat om de randen gevouwen wordt zodat je er vanuit elke hoek even goed naar kunt kijken.

Apple implementeerde een vingerafdrukscanner in de jongste generatie iPhones. Die werd echter al binnen de twee dagen gekraakt - hackers kopieerden de vingerafdruk van een iPhone-gebruiker door een foto van de afdruk op een transparant vel te printen. Galaxy S5 met irisscanner verschijnt rond aprilSamsung overweegt een (normaal gezien) veiliger alternatief voor het beveiligen van de te verschijnen Galaxy S5-smartphone: de irisscanner. Die controleert de biometrische eigenschappen van de, en is maar moeilijk te omzeilen met bijvoorbeeld foto's van irissen. "Veel mensen zijn enthousiast over de irisherkenningstechniek, we bestuderen de mogelijkheid", bevestigde Lee Young Hee, vicepresident van Samsung mobiele afdeling, aan persbureau Bloomberg. Lee vertelde nog dat de Galaxy S5 rond april 2014 uitgebracht zou worden, en dat het toestel qua design minder op zijn voorganger zou gaan gelijken. Nieuwe Galaxy Gear: "Compacter en geavanceerder"Gelijktijdig met de Galaxy S5 wordt ook de nieuwe Galaxy Gear-smartwatch onthuld. Die komt in een compactere vorm, en zal "meer geavanceerde functies" bezitten. "Functies op het gebied van gezondheid worden in de toekomst een belangrijk onderdeel van draagbare apparaten. Daar zien we potentie in", aldus Lee Young Hee. Galaxy Note met driezijdig scherm?Bloomberg schrijft verder dat Samsung zijn grotere Galaxy Note-smartphone in het najaar wil uitrusten met een driezijdig scherm; een display dat om de randen gevouwen wordt zodat je er vanuit elke hoek even goed naar kunt kijken.