Onderzoeksbureau IHS heeft het nieuwe toestel uit elkaar gehaald en van elk onderdeel de waarde bepaald, schrijft Recode. Volgens IHS kost het in elkaar zetten van een S7 zo'n 5 dollar per stuk.

Na de processor van Qualcomm - die op de Europese markt niet in het toestel zit, hier gaat het om een processor van Samsung zelf - is de camera het duurste onderdeel. De 12-megapixelcamera kost 12,40 euro. De rest van de kosten gaan op aan de behuizing, het beelscherm en de harde schijf.

Zo lijkt het erop dat een flinke winstmarge zit op de toestellen van Samsung, maar onderzoeks-, marketing- en distributiekosten worden niet meegerekend. Het gaat puur om de onderdelen van het toestel.

De S7 van Samsung is goedkoper dan zijn voorganger, de S6 Edge bij lancering. Dat toestel werd voor 261 euro gemaakt.

Onderzoeksbureau IHS heeft het nieuwe toestel uit elkaar gehaald en van elk onderdeel de waarde bepaald, schrijft Recode. Volgens IHS kost het in elkaar zetten van een S7 zo'n 5 dollar per stuk.Na de processor van Qualcomm - die op de Europese markt niet in het toestel zit, hier gaat het om een processor van Samsung zelf - is de camera het duurste onderdeel. De 12-megapixelcamera kost 12,40 euro. De rest van de kosten gaan op aan de behuizing, het beelscherm en de harde schijf.Zo lijkt het erop dat een flinke winstmarge zit op de toestellen van Samsung, maar onderzoeks-, marketing- en distributiekosten worden niet meegerekend. Het gaat puur om de onderdelen van het toestel.De S7 van Samsung is goedkoper dan zijn voorganger, de S6 Edge bij lancering. Dat toestel werd voor 261 euro gemaakt.