'We hebben een proces om de toestellen veilig weg te gooien', zegt een woordvoerder tegen Motherboard. Op welke manier ze dat doen is niet meteen duidelijk. Kyle Wiens, CEO van de reparatiesite iFixit vreest daarbij voor de gevolgen voor het milieu.

Smartphones zijn namelijk maar moeilijk te recyclen. Het indium in touchscreens en het kobalt in accu's is zelfs helemaal niet opnieuw te gebruiken. 'Het is erg triest om ze allemaal ongebruikt gerecycled te zien worden'.

Samsung presenteerde de Note 7, zijn vlaggenschip, in augustus. De smartphone moest al snel worden teruggeroepen toen bleek dat het toestel in brand kon vliegen. De batterij, gemaakt door dochterbedrijf Samsung SDI, was net iets te groot voor het vakje dat ervoor was gemaakt. Dat kon kortsluiting veroorzaken, meldt persbureau Bloomberg.

'Vervangende Note 7 had andere problemen dan eerste versie'

De problemen bij de nieuwste exemplaren van de Samsung Galaxy Note 7 staan waarschijnlijk los van de eerdere defecten bij hetzelfde toestel. Er lijkt geen verband te zijn tussen wat er eerst mis was en de daaropvolgende mankementen bij de vervangende telefoons.

Samsung bestelde vervolgens nieuwe batterijen bij het Chinese Amperex Technology. Maar ook daarmee ging het mis. De Note 7 moest de grote concurrent van de iPhone 7 worden, maar Samsung heeft besloten om helemaal te stoppen met de productie en verkoop van het toestel. De problemen kosten het bedrijf waarschijnlijk minstens 1,6 miljard euro.

(ANP/WK)

'We hebben een proces om de toestellen veilig weg te gooien', zegt een woordvoerder tegen Motherboard. Op welke manier ze dat doen is niet meteen duidelijk. Kyle Wiens, CEO van de reparatiesite iFixit vreest daarbij voor de gevolgen voor het milieu.Smartphones zijn namelijk maar moeilijk te recyclen. Het indium in touchscreens en het kobalt in accu's is zelfs helemaal niet opnieuw te gebruiken. 'Het is erg triest om ze allemaal ongebruikt gerecycled te zien worden'.Samsung presenteerde de Note 7, zijn vlaggenschip, in augustus. De smartphone moest al snel worden teruggeroepen toen bleek dat het toestel in brand kon vliegen. De batterij, gemaakt door dochterbedrijf Samsung SDI, was net iets te groot voor het vakje dat ervoor was gemaakt. Dat kon kortsluiting veroorzaken, meldt persbureau Bloomberg.'Vervangende Note 7 had andere problemen dan eerste versie'De problemen bij de nieuwste exemplaren van de Samsung Galaxy Note 7 staan waarschijnlijk los van de eerdere defecten bij hetzelfde toestel. Er lijkt geen verband te zijn tussen wat er eerst mis was en de daaropvolgende mankementen bij de vervangende telefoons. Samsung bestelde vervolgens nieuwe batterijen bij het Chinese Amperex Technology. Maar ook daarmee ging het mis. De Note 7 moest de grote concurrent van de iPhone 7 worden, maar Samsung heeft besloten om helemaal te stoppen met de productie en verkoop van het toestel. De problemen kosten het bedrijf waarschijnlijk minstens 1,6 miljard euro.(ANP/WK)