Het geld wordt tussen nu en 2030 geïnvesteerd en moet helpen om van Samsung Electronics tegen 2025 een klimaatneutraal bedrijf te maken. Het geld zal gaan naar onderzoek en ontwikkeling voor technologie die broeikasgassen en koolstofdioxide kunnen opvangen tijdens het produceren van chips. Tegelijk wordt er ook geïnvesteerd om toestellen sneller klimaatneutraal te maken en wil het de recyclage van plastic en lithium een boost geven.

Samsung geeft aan dat het een dure operatie is, maar ook zakelijke opportuniteiten biedt naarmate klanten meer naar klimaatneutrale toestellen zullen vragen.

Samsung is de grootste chipmaker en grootste smartphoneproducent ter wereld, tegelijk blijven de productie van die twee een stevige ecologisch voetafdruk hebben.

Gas en kolen

Maar Reuters merkt op dat Samsung en thuisland Zuid-Korea nog andere uitdagingen hebben. Zo hebben chipfabrieken veel, liefst betaalbare, energie nodig, maar steunt het land voor zestig procent van haar energie op steenkool en gas, met slechts vijf procent hernieuwbare energie. Ook daar zal dus een omslag nodig zijn om de technologiereus klimaatneutraal te maken.

Het geld wordt tussen nu en 2030 geïnvesteerd en moet helpen om van Samsung Electronics tegen 2025 een klimaatneutraal bedrijf te maken. Het geld zal gaan naar onderzoek en ontwikkeling voor technologie die broeikasgassen en koolstofdioxide kunnen opvangen tijdens het produceren van chips. Tegelijk wordt er ook geïnvesteerd om toestellen sneller klimaatneutraal te maken en wil het de recyclage van plastic en lithium een boost geven.Samsung geeft aan dat het een dure operatie is, maar ook zakelijke opportuniteiten biedt naarmate klanten meer naar klimaatneutrale toestellen zullen vragen.Samsung is de grootste chipmaker en grootste smartphoneproducent ter wereld, tegelijk blijven de productie van die twee een stevige ecologisch voetafdruk hebben.Maar Reuters merkt op dat Samsung en thuisland Zuid-Korea nog andere uitdagingen hebben. Zo hebben chipfabrieken veel, liefst betaalbare, energie nodig, maar steunt het land voor zestig procent van haar energie op steenkool en gas, met slechts vijf procent hernieuwbare energie. Ook daar zal dus een omslag nodig zijn om de technologiereus klimaatneutraal te maken.