Claim van 21,9 miljoen

Het Zuid-Koreaanse bedrijf legt een claim 161 miljoen yuan (21,9 miljoen euro) neer bij Huawei. Samsung eist verder dat de rechter de verkoop van de desbetreffende smartphones verbiedt.

Noodzaak

"Ondanks onze beste pogingen om deze zaak op vriendschappelijke wijze op te lossen, is het helaas noodzakelijk om juridische stappen te ondernemen om ons intellectueel eigendom te verdedigen", aldus Samsung. Huawei wil niet inhoudelijk ingaan op de zaak.

Rollen zijn omgedraaid

Enkele maanden geleden waren de rollen omgekeerd en was het juist Huawei die Samsung voor de rechter sleepte vanwege patentschending. Samsung zou 4G-technieken, besturingssystemen en gebruikerssoftware hebben gebruikt waar Huawei de patenten van in handen zegt te hebben.

In samenwerking met Dutch IT Channel.

Claim van 21,9 miljoenHet Zuid-Koreaanse bedrijf legt een claim 161 miljoen yuan (21,9 miljoen euro) neer bij Huawei. Samsung eist verder dat de rechter de verkoop van de desbetreffende smartphones verbiedt. Noodzaak"Ondanks onze beste pogingen om deze zaak op vriendschappelijke wijze op te lossen, is het helaas noodzakelijk om juridische stappen te ondernemen om ons intellectueel eigendom te verdedigen", aldus Samsung. Huawei wil niet inhoudelijk ingaan op de zaak. Rollen zijn omgedraaidEnkele maanden geleden waren de rollen omgekeerd en was het juist Huawei die Samsung voor de rechter sleepte vanwege patentschending. Samsung zou 4G-technieken, besturingssystemen en gebruikerssoftware hebben gebruikt waar Huawei de patenten van in handen zegt te hebben.In samenwerking met Dutch IT Channel.