Volgens Samsung-manager Robert Yi wordt het smartphone-aanbod met 25 tot 30 procent verminderd.

Samsung is nog steeds met voorsprong 's werelds grootste smartphoneproducent, met een marktaandeel dat het voorbije kwartaal volgens expertenberekeningen teruggevallen is tot zowat een kwart, na 32 procent een jaar eerder.

Samsung wordt van twee kanten in de tang genomen. Bij de goedkopere toestellen, die een groot deel uitmaken van het gamma, veroveren Chinese rivalen zoals Xiaomi steeds meer marktaandeel.

In het lucratievere segment van de duurdere toestellen is er de concurrentie van het Amerikaanse Apple met de beide modellen van zijn nieuwe iPhone 6. (Belga/BO)

Volgens Samsung-manager Robert Yi wordt het smartphone-aanbod met 25 tot 30 procent verminderd. Samsung is nog steeds met voorsprong 's werelds grootste smartphoneproducent, met een marktaandeel dat het voorbije kwartaal volgens expertenberekeningen teruggevallen is tot zowat een kwart, na 32 procent een jaar eerder. Samsung wordt van twee kanten in de tang genomen. Bij de goedkopere toestellen, die een groot deel uitmaken van het gamma, veroveren Chinese rivalen zoals Xiaomi steeds meer marktaandeel. In het lucratievere segment van de duurdere toestellen is er de concurrentie van het Amerikaanse Apple met de beide modellen van zijn nieuwe iPhone 6. (Belga/BO)