Harman is in de jaren vijftig opgericht door Sidney Harman en Bernard Kardon. Het bedrijf is onder meer eigenaar van de merken Infinity en JBL. Vorig jaar kocht het bovendien de auto-audiodivisie van het beroemde merk Bang & Olufsen.

Samsung liep tot nu toe achter op partijen als Apple en Google op het gebied van audiosystemen in auto's. Apple is op de markt bekend met Apple CarPlay, terwijl Google Android Auto heeft. Daarnaast nam Apple enige jaren terug koptelefoonfabrikant Beats Electronics over.

Met de overname van Harman wil Samsung grote stappen zetten op het gebied van audiosystemen en internettoepassingen in auto's. Harman haalt circa 65 procent van zijn omzet uit apparatuur voor auto's.

(ANP/WK)

Harman is in de jaren vijftig opgericht door Sidney Harman en Bernard Kardon. Het bedrijf is onder meer eigenaar van de merken Infinity en JBL. Vorig jaar kocht het bovendien de auto-audiodivisie van het beroemde merk Bang & Olufsen.Samsung liep tot nu toe achter op partijen als Apple en Google op het gebied van audiosystemen in auto's. Apple is op de markt bekend met Apple CarPlay, terwijl Google Android Auto heeft. Daarnaast nam Apple enige jaren terug koptelefoonfabrikant Beats Electronics over.Met de overname van Harman wil Samsung grote stappen zetten op het gebied van audiosystemen en internettoepassingen in auto's. Harman haalt circa 65 procent van zijn omzet uit apparatuur voor auto's.(ANP/WK)