Samsung legt 310 miljoen dollar op tafel voor de mobiele telefoon-afdeling van de Britse chipontwerper CSR.

Samsung betaalt ook 34,4 miljoen dollar voor nieuwe CSR-aandelen. Met de deal haalt Samsung een team van 310 extra chipontwikkelaars aan boord, die zullen deel uitmaken van de afdeling die chips maakt voor bedrijven als Apple. Nog belangrijker is de toegang die Samsung krijgt tot de patenten en intellectuele eigendom van de mobiele poot van CSR.

Voor CSR zelf is de verkoop een manier om z'n rendabiliteit wat op te krikken. Het bedrijf ondervindt rechtstreeks de gevolgen van de mindere prestaties van zijn klanten, onder meer Nokia en RIM, op de mobiele markt.

Samsung legt 310 miljoen dollar op tafel voor de mobiele telefoon-afdeling van de Britse chipontwerper CSR. Samsung betaalt ook 34,4 miljoen dollar voor nieuwe CSR-aandelen. Met de deal haalt Samsung een team van 310 extra chipontwikkelaars aan boord, die zullen deel uitmaken van de afdeling die chips maakt voor bedrijven als Apple. Nog belangrijker is de toegang die Samsung krijgt tot de patenten en intellectuele eigendom van de mobiele poot van CSR. Voor CSR zelf is de verkoop een manier om z'n rendabiliteit wat op te krikken. Het bedrijf ondervindt rechtstreeks de gevolgen van de mindere prestaties van zijn klanten, onder meer Nokia en RIM, op de mobiele markt.