De omvang van de deal wordt niet vrijgegeven maar Samsung stapt als eerste in het Audi Progressive Semiconductor Program en zal onder meer 20 nanometer LPDDR4 DRAM en 10 nm eMMC (embedded multimedia card) geheugenchips leveren. Die zullen gebruikt worden in het toekomstig infotainment systeem, het dashboard en de advanced driver assistance systemen (ADAS).

De deal is opmerkelijk omdat autofabrikanten niet altijd staan te springen om hun toeleveranciers aan te kondigen. Voor Samsung is het vooral interessant dat het zich zo op marktsegmenten buiten het technologiesegment kan focussen.

De omvang van de deal wordt niet vrijgegeven maar Samsung stapt als eerste in het Audi Progressive Semiconductor Program en zal onder meer 20 nanometer LPDDR4 DRAM en 10 nm eMMC (embedded multimedia card) geheugenchips leveren. Die zullen gebruikt worden in het toekomstig infotainment systeem, het dashboard en de advanced driver assistance systemen (ADAS).De deal is opmerkelijk omdat autofabrikanten niet altijd staan te springen om hun toeleveranciers aan te kondigen. Voor Samsung is het vooral interessant dat het zich zo op marktsegmenten buiten het technologiesegment kan focussen.