Samsung mag zijn tabletcomputer Galaxy Tab 10.1 binnenkort dan toch verkopen in Australië. Een rechtbank heeft woensdag de tijdelijke ban opgeheven die vorige maand werd opgelegd nadat het Amerikaanse Apple had geklaagd dat de tabletcomputers en smartphones van Samsung te hard op zijn producten leken.

Apple en Samsung voeren de laatste maanden een juridisch gevecht in verschillende landen over patenten. In Australië meende Apple dat Samsung zijn patenten op de technologie voor aanraakschermen op tabletcomputers heeft geschonden.

De rechtbank oordeelde nu dat een verkoopverbod het einde zou betekenen voor de tablet van Samsung in Australië, wegens de korte commerciële levensduur van de nieuwe technologie. Wel moet Samsung gegevens bijhouden van alle transacties voor de Galaxy, voor het geval Apple later een inbreuk kan bewijzen.

Het verkoopverbod wordt pas vrijdagnamiddag opgeheven, waardoor Apple nog tijd heeft om te antwoorden op de uitspraak van de rechtbank.

Ondertussen probeert Samsung op zijn beurt de verkoop van Apples iPhone 4S in Australië te verbieden wegens inbreuken op patenten. Daarover zijn er hoorzittingen in maart.

Bron: Belga

Samsung mag zijn tabletcomputer Galaxy Tab 10.1 binnenkort dan toch verkopen in Australië. Een rechtbank heeft woensdag de tijdelijke ban opgeheven die vorige maand werd opgelegd nadat het Amerikaanse Apple had geklaagd dat de tabletcomputers en smartphones van Samsung te hard op zijn producten leken. Apple en Samsung voeren de laatste maanden een juridisch gevecht in verschillende landen over patenten. In Australië meende Apple dat Samsung zijn patenten op de technologie voor aanraakschermen op tabletcomputers heeft geschonden. De rechtbank oordeelde nu dat een verkoopverbod het einde zou betekenen voor de tablet van Samsung in Australië, wegens de korte commerciële levensduur van de nieuwe technologie. Wel moet Samsung gegevens bijhouden van alle transacties voor de Galaxy, voor het geval Apple later een inbreuk kan bewijzen. Het verkoopverbod wordt pas vrijdagnamiddag opgeheven, waardoor Apple nog tijd heeft om te antwoorden op de uitspraak van de rechtbank. Ondertussen probeert Samsung op zijn beurt de verkoop van Apples iPhone 4S in Australië te verbieden wegens inbreuken op patenten. Daarover zijn er hoorzittingen in maart.Bron: Belga