Samsung gaat in de komende weken niet minder dan 60 eigen winkels openen in Europa. De aanval op de Apple Stores is ingezet.

De Zuid-Koreaanse elektronicagigant gaat samen met de Britse retailer Carphone Warehouse 60 winkels openen in zes Europese landen. Daartoe werd er een samenwerkingsovereenkomst gesloten tussen beide partijen voor vijf jaar. De 60 winkels zouden al in april de deuren moeten openen.

De meeste winkels komen in Groot-Brittannië (20), maar ook in Ierland, Nederland (3 winkels), Spanje, Portugal en Zweden komen er Samsung Stores. In België zijn er voorlopig geen plannen, bevestigt persverantwoordelijke Charlotte Sterkens van Samsung aan Data News.

In de Samsung Stores zullen vooral smartphones, tablets, laptops, camera's en andere wearables verkocht worden. Televisies en witgoed zoals koelkasten en wasmachines zal de consument er niet terugvinden. De aankondiging van Samsung volgt op een succesvolle test met drie winkels in Spanje.

Carphone Warehouse runt ongeveer 2.000 winkels in Europa, en is actief op het continent onder de namen Carphone Warehouse en Phone House. Dat Samsung zijn winkels al tegen april kan openen, komt eenvoudigweg omdat het gros van die winkels zal worden ondergebracht in voormalige Carphone- en Phone House-vestigingen.

Apple

Met zijn winkelconcept opent de Zuid-Koreaanse gigant een nieuw aanvalsfront tegen zijn Amerikaanse rivaal Apple. Het bedrijf van wijlen Steve Jobs runt momenteel 98 Apple Stores in acht Europese landen (waarvan 37 in Groot-Brittannië).

Dat Samsung de kaart trekt van de flagshipstores, hoeft trouwens sowieso niet te verbazen. De Apple Stores zetten immers 19 miljard dollar (14 miljard euro) om per jaar, en genereren meer cash per vierkante meter dan eender welke andere retailer.

Het voorbije kwartaal alleen al verwelkomden de Apple-winkels 114 miljoen mensen, goed voor maar liefst 21.000 potentiële kopers per winkel per week.

Overigens zou Samsung ook op de Amerikaanse markt eigen winkels willen openen. Daarvoor werd niemand minder dan 'Apple Store'-designer Tim Gudgel aangetrokken.

Samsung gaat in de komende weken niet minder dan 60 eigen winkels openen in Europa. De aanval op de Apple Stores is ingezet.De Zuid-Koreaanse elektronicagigant gaat samen met de Britse retailer Carphone Warehouse 60 winkels openen in zes Europese landen. Daartoe werd er een samenwerkingsovereenkomst gesloten tussen beide partijen voor vijf jaar. De 60 winkels zouden al in april de deuren moeten openen.De meeste winkels komen in Groot-Brittannië (20), maar ook in Ierland, Nederland (3 winkels), Spanje, Portugal en Zweden komen er Samsung Stores. In België zijn er voorlopig geen plannen, bevestigt persverantwoordelijke Charlotte Sterkens van Samsung aan Data News.In de Samsung Stores zullen vooral smartphones, tablets, laptops, camera's en andere wearables verkocht worden. Televisies en witgoed zoals koelkasten en wasmachines zal de consument er niet terugvinden. De aankondiging van Samsung volgt op een succesvolle test met drie winkels in Spanje.Carphone Warehouse runt ongeveer 2.000 winkels in Europa, en is actief op het continent onder de namen Carphone Warehouse en Phone House. Dat Samsung zijn winkels al tegen april kan openen, komt eenvoudigweg omdat het gros van die winkels zal worden ondergebracht in voormalige Carphone- en Phone House-vestigingen.AppleMet zijn winkelconcept opent de Zuid-Koreaanse gigant een nieuw aanvalsfront tegen zijn Amerikaanse rivaal Apple. Het bedrijf van wijlen Steve Jobs runt momenteel 98 Apple Stores in acht Europese landen (waarvan 37 in Groot-Brittannië).Dat Samsung de kaart trekt van de flagshipstores, hoeft trouwens sowieso niet te verbazen. De Apple Stores zetten immers 19 miljard dollar (14 miljard euro) om per jaar, en genereren meer cash per vierkante meter dan eender welke andere retailer.Het voorbije kwartaal alleen al verwelkomden de Apple-winkels 114 miljoen mensen, goed voor maar liefst 21.000 potentiële kopers per winkel per week.Overigens zou Samsung ook op de Amerikaanse markt eigen winkels willen openen. Daarvoor werd niemand minder dan 'Apple Store'-designer Tim Gudgel aangetrokken.