De strijd tussen de elektronicaconcerns Samsung en Apple gaat voort. Volgens het Zuid-Koreaanse economische dagblad Maeil zal het Zuid-Koreaanse Samsung zijn Amerikaanse rivaal Apple opnieuw voor de rechter dagen in Zuid-Korea of elders, net op het moment dat Apple zijn iPhone 5 lanceert op de Amerikaanse markt. Dat zou volgens de Wall Street Journal omstreeks half oktober zijn.

De twee fabrikanten van tabletcomputers en smartphones zijn in een internationale juridische strijd verwikkeld. Recentelijk verloor Samsung een veldslag, toen een rechtbank in Düsseldorf een verkoopverbod instelde voor zijn tabletcomputer Galaxy 10.1 in Duitsland. De rechter gaf Apple gelijk, dat vindt dat de tabletcomputers van Samsung te veel gelijkenissen vertonen met zijn populaire iPad. De Zuid-Koreaanse elektronicagigant liet weten in beroep te zullen gaan tegen de uitspaak, en legde een nieuwe klacht neer in Frankrijk tegen Apple.

Er zijn ook nog andere procedures hangende in de Verenigde Staten, Australië en Zuid-Korea.

Bron: Belga

De strijd tussen de elektronicaconcerns Samsung en Apple gaat voort. Volgens het Zuid-Koreaanse economische dagblad Maeil zal het Zuid-Koreaanse Samsung zijn Amerikaanse rivaal Apple opnieuw voor de rechter dagen in Zuid-Korea of elders, net op het moment dat Apple zijn iPhone 5 lanceert op de Amerikaanse markt. Dat zou volgens de Wall Street Journal omstreeks half oktober zijn. De twee fabrikanten van tabletcomputers en smartphones zijn in een internationale juridische strijd verwikkeld. Recentelijk verloor Samsung een veldslag, toen een rechtbank in Düsseldorf een verkoopverbod instelde voor zijn tabletcomputer Galaxy 10.1 in Duitsland. De rechter gaf Apple gelijk, dat vindt dat de tabletcomputers van Samsung te veel gelijkenissen vertonen met zijn populaire iPad. De Zuid-Koreaanse elektronicagigant liet weten in beroep te zullen gaan tegen de uitspaak, en legde een nieuwe klacht neer in Frankrijk tegen Apple. Er zijn ook nog andere procedures hangende in de Verenigde Staten, Australië en Zuid-Korea. Bron: Belga