Samsung heeft de Galaxy Round voorgesteld: 's werelds eerste gebogen smartphone. Het toestel lijkt op de Galaxy S-modellen, maar de buigzaamheid van het scherm moet voor meer gebruiksgemak zorgen.

Dit nieuw type smartphone brengt als vanzelfsprekend ook enkele nieuwe functies met zich mee, waaronder Roll Effect, Gravity en Bounce UX. Met die eerste kun je informatie zoals datum, tijd en batterijniveau bekijken als het toestel uit staat. De tweede techniek maakt interactie mogelijk als je de smartphone kantelt - dit helpt bijvoorbeeld bij het bladeren door je galerij met foto's en video's -, en met de derde kan je je muziek beheren door kort op de linker- of rechterzijde van het scherm te tikken.

Andere functies zijn One-Hand Operation - waarbij bepaalde bedieningselementen aan één zijde van het scherm worden getoond - en Multi Window - waarmee je meerdere applicaties tegelijk in beeld kunt brengen.

De Galaxy Round draait op Android 4.3 Jelly Bean en beschikt over een quadcore-processor, een opslaggeheugen van 32 GB, een 13-megapixel camera achteraan en een 2-megapixel camera vooraan.

Het toestel verschijnt in eerste instantie enkel in Samsung thuisland Zuid-Korea, voor een prijs van 740 euro.

Samsung heeft de Galaxy Round voorgesteld: 's werelds eerste gebogen smartphone. Het toestel lijkt op de Galaxy S-modellen, maar de buigzaamheid van het scherm moet voor meer gebruiksgemak zorgen. Dit nieuw type smartphone brengt als vanzelfsprekend ook enkele nieuwe functies met zich mee, waaronder Roll Effect, Gravity en Bounce UX. Met die eerste kun je informatie zoals datum, tijd en batterijniveau bekijken als het toestel uit staat. De tweede techniek maakt interactie mogelijk als je de smartphone kantelt - dit helpt bijvoorbeeld bij het bladeren door je galerij met foto's en video's -, en met de derde kan je je muziek beheren door kort op de linker- of rechterzijde van het scherm te tikken. Andere functies zijn One-Hand Operation - waarbij bepaalde bedieningselementen aan één zijde van het scherm worden getoond - en Multi Window - waarmee je meerdere applicaties tegelijk in beeld kunt brengen. De Galaxy Round draait op Android 4.3 Jelly Bean en beschikt over een quadcore-processor, een opslaggeheugen van 32 GB, een 13-megapixel camera achteraan en een 2-megapixel camera vooraan. Het toestel verschijnt in eerste instantie enkel in Samsung thuisland Zuid-Korea, voor een prijs van 740 euro.