Samsung gaat onverminderd door op zijn elan: op iedere nieuwe toptelefoon worden meerdere variaties gemaakt, met de bedoeling om zoveel mogelijk marktsegmenten te bedienen. Zo ook met het meest recente vlaggenschip: de Galaxy S4. Na het topmodel, verscheen een miniversie (de Galaxy S4 Mini) en een waterdichte en stofbestendige versie (de Galaxy S4 Active).

Nu komt daar ook de Galaxy S4 Zoom bij: een smartphone annex compactcamera, met een sensor van 16 megapixels met 10x optische zoom. De camera gebruikt optische beeldstabilisatie en een Xenon-flitser, en heeft ook speciale fotosoftware. Zo is er Zoom Ring, waarmee je tijdens het bellen foto's kunt maken en doorsturen naar de persoon aan de andere kant van de lijn, en Photo Suggest, een functie die foto's van andere gebruikers weergeeft en tips over mooie locaties.

Dit alles maakt dat de Galaxy S4 Zoom op andere vlakken aan kwaliteit moet inboeten. Het toestel heeft een schermdiagonaal van 4,3 inch met een resolutie van 960 bij 540 pixels, terwijl de 'volwaardige' S4 uitpakt met een full-HD-scherm van 4,99 inch. De processor is ook minder krachtig: 1,5 GHz. Andere specificaties zijn: een batterij van 2.330 mAh, een intern geheugen van 8 GB en een RAM-geheugen van 1,5 GB.

De Galaxy S4 bereikt aanstaande zomer ons land, en heeft een adviesprijs van 549 euro.

Samsung gaat onverminderd door op zijn elan: op iedere nieuwe toptelefoon worden meerdere variaties gemaakt, met de bedoeling om zoveel mogelijk marktsegmenten te bedienen. Zo ook met het meest recente vlaggenschip: de Galaxy S4. Na het topmodel, verscheen een miniversie (de Galaxy S4 Mini) en een waterdichte en stofbestendige versie (de Galaxy S4 Active). Nu komt daar ook de Galaxy S4 Zoom bij: een smartphone annex compactcamera, met een sensor van 16 megapixels met 10x optische zoom. De camera gebruikt optische beeldstabilisatie en een Xenon-flitser, en heeft ook speciale fotosoftware. Zo is er Zoom Ring, waarmee je tijdens het bellen foto's kunt maken en doorsturen naar de persoon aan de andere kant van de lijn, en Photo Suggest, een functie die foto's van andere gebruikers weergeeft en tips over mooie locaties. Dit alles maakt dat de Galaxy S4 Zoom op andere vlakken aan kwaliteit moet inboeten. Het toestel heeft een schermdiagonaal van 4,3 inch met een resolutie van 960 bij 540 pixels, terwijl de 'volwaardige' S4 uitpakt met een full-HD-scherm van 4,99 inch. De processor is ook minder krachtig: 1,5 GHz. Andere specificaties zijn: een batterij van 2.330 mAh, een intern geheugen van 8 GB en een RAM-geheugen van 1,5 GB. De Galaxy S4 bereikt aanstaande zomer ons land, en heeft een adviesprijs van 549 euro.