Onder de streep resteerde een bedrag van 5,8 biljoen won (4,7 miljard euro), waar door de bank genomen werd gerekend op 5,6 biljoen won.

Samsung profiteerde mede van de tegenvallende verkopen bij concurrent Apple, onder meer doordat veel Amerikaanse telecombedrijven juist de S7 in de aanbieding deden. Dat zorgde er ook voor dat de Koreanen minder de portemonnee hoefde te trekken voor promotie en marketing. Dit zal in de tweede helft van het jaar waarschijnlijk anders zijn, omdat Apple dan met zijn nieuwe iPhone komt.

Samsung kondigde verder aan voor 1,8 biljoen won aandelen in te gaan kopen.

(ANP/WK)

Onder de streep resteerde een bedrag van 5,8 biljoen won (4,7 miljard euro), waar door de bank genomen werd gerekend op 5,6 biljoen won.Samsung profiteerde mede van de tegenvallende verkopen bij concurrent Apple, onder meer doordat veel Amerikaanse telecombedrijven juist de S7 in de aanbieding deden. Dat zorgde er ook voor dat de Koreanen minder de portemonnee hoefde te trekken voor promotie en marketing. Dit zal in de tweede helft van het jaar waarschijnlijk anders zijn, omdat Apple dan met zijn nieuwe iPhone komt.Samsung kondigde verder aan voor 1,8 biljoen won aandelen in te gaan kopen.(ANP/WK)