In twee aparte deals sluit Samsung zowel met Google als Ericsson de patentgeschillen over mobiele technologie en daarbuiten.

De deal met Google loopt voor de komende tien jaar waarbij de bestaande en te registreren patenten worden gedeeld. De nieuwe samenwerking maakt beide bedrijven juridisch sterker. Zij kunnen nu immers op elkaars patenten rekenen ter verdediging in de rechtszaal.

Ook met Ericsson werd er zopas een overeenkomst bereikt. Hier gaat het om patenten rond telecomstandaarden GSM, UMTS en LTE. In ruil daarvoor opent Samsung de portefeuille gevolgd door licentievergoedingen. Ericsson zegt dat hierdoor zijn nettowinst met 3,3 miljard kronen (of 375 miljoen euro) zal toenemen.

De twee procedures die Ericsson in november 2012 tegen Samsung had aan

gespannen worden door de samenwerking stopgezet. De patentvrede is voor alle betrokken partijen een goede zaak. Dergelijke geschillen zijn doorgaans een jarenlange juridische strijd omwille van bepaalde technologie van de aanklager in een telefoontoestel of zender van de aangeklaagde partij.

In praktijk gaat het er meestal om wie de meeste patenten heeft, zodat die als argumenten kunnen aangehaald worden. Door Ericsson te betalen en met Google een overeenkomst te sluiten, is Samsung overigens beter gewapend tegen andere aanklagers, zoals Apple. (Belga/PVL)

In twee aparte deals sluit Samsung zowel met Google als Ericsson de patentgeschillen over mobiele technologie en daarbuiten. De deal met Google loopt voor de komende tien jaar waarbij de bestaande en te registreren patenten worden gedeeld. De nieuwe samenwerking maakt beide bedrijven juridisch sterker. Zij kunnen nu immers op elkaars patenten rekenen ter verdediging in de rechtszaal. Ook met Ericsson werd er zopas een overeenkomst bereikt. Hier gaat het om patenten rond telecomstandaarden GSM, UMTS en LTE. In ruil daarvoor opent Samsung de portefeuille gevolgd door licentievergoedingen. Ericsson zegt dat hierdoor zijn nettowinst met 3,3 miljard kronen (of 375 miljoen euro) zal toenemen. De twee procedures die Ericsson in november 2012 tegen Samsung had aan gespannen worden door de samenwerking stopgezet. De patentvrede is voor alle betrokken partijen een goede zaak. Dergelijke geschillen zijn doorgaans een jarenlange juridische strijd omwille van bepaalde technologie van de aanklager in een telefoontoestel of zender van de aangeklaagde partij. In praktijk gaat het er meestal om wie de meeste patenten heeft, zodat die als argumenten kunnen aangehaald worden. Door Ericsson te betalen en met Google een overeenkomst te sluiten, is Samsung overigens beter gewapend tegen andere aanklagers, zoals Apple. (Belga/PVL)