Met project Neon lijkt Samsung een autonome AI te bouwen voor virtuele menselijke figuren. Hoofd van het project, Pranav Mistry, zegt in een tweet dat de technologie autonoom 'nieuwe uitdrukkingen, nieuwe bewegingen en nieuwe dialogen' kan genereren, onafhankelijk van de gegevens waarop het getraind werd.

Gelekte video's tonen dan weer bijzonder realistisch uitziende menselijke figuren. Bedoeling lijkt om 'avatars' te maken, virtuele assistenten, gidsen enzovoort die kunnen praten en emoties tonen zoals echte mensen. Het project wordt vermoedelijk voorgesteld op CES, de grote elektronicabeurs die vandaag van start gaat in Las Vegas.

Met project Neon lijkt Samsung een autonome AI te bouwen voor virtuele menselijke figuren. Hoofd van het project, Pranav Mistry, zegt in een tweet dat de technologie autonoom 'nieuwe uitdrukkingen, nieuwe bewegingen en nieuwe dialogen' kan genereren, onafhankelijk van de gegevens waarop het getraind werd. Gelekte video's tonen dan weer bijzonder realistisch uitziende menselijke figuren. Bedoeling lijkt om 'avatars' te maken, virtuele assistenten, gidsen enzovoort die kunnen praten en emoties tonen zoals echte mensen. Het project wordt vermoedelijk voorgesteld op CES, de grote elektronicabeurs die vandaag van start gaat in Las Vegas.