Dat schrijft WSJ.

De autotak van Samsung zal verbonden zijn aan Samsung Electronics, maar zal zelfstandig functioneren. Er wordt gewerkt aan onderdelen voor zelfrijdende- en normale auto's.

De aankondiging komt er in een periode dat Samsung onder druk staat wegens de teruglopende omzet op haar smartphones. Net als Google en Apple stort Samsung zich nu dus op de automarkt.

Apple heeft CarPlay al op de markt gebracht, waarmee de iPhone van een gebruiker het entertainmentsysteem in de auto kan besturen. Daarnaast zou de techgigant al langer bezig zijn met een 'Apple Car', een zelfrijdende auto - maar daar wil het bedrijf nog niets over kwijt. (WK)

Dat schrijft WSJ.De autotak van Samsung zal verbonden zijn aan Samsung Electronics, maar zal zelfstandig functioneren. Er wordt gewerkt aan onderdelen voor zelfrijdende- en normale auto's. De aankondiging komt er in een periode dat Samsung onder druk staat wegens de teruglopende omzet op haar smartphones. Net als Google en Apple stort Samsung zich nu dus op de automarkt. Apple heeft CarPlay al op de markt gebracht, waarmee de iPhone van een gebruiker het entertainmentsysteem in de auto kan besturen. Daarnaast zou de techgigant al langer bezig zijn met een 'Apple Car', een zelfrijdende auto - maar daar wil het bedrijf nog niets over kwijt. (WK)