In de Wallet-app, op het eerste gezicht niet veel meer dan een Passbook-kloon, kunnen gebruikers hun digitale concert- en bioscoopkaartjes kortingsbonnen of vliegtickets bewaren en beheren. De barcodes van deze tickets kunnen ingescand worden door betaalterminals. De app stuurt je een melding als je op een locatie bent waar je je tickets kunt gebruiken. Met de Wallet-app kan je echter geen betalingen verrichten.

Samsung werkt voor Wallet - voorlopig een bèta-app voor Android - samen met onder meer Booking.com, Lufthansa en Hotels.com.

De Wallet-applicatie werd op het Mobile World Congress in Barcelona onthuld, middels een demo. Eerder kondigde Samsung op dat congres al een samenwerking met Visa aan. Concreet houdt dit in dat alle toekomstige Samsung-smartphones die NFC (Near Field Communication of draadloze communicatie) ondersteunen, software van Visa zullen bevatten.

In de Wallet-app, op het eerste gezicht niet veel meer dan een Passbook-kloon, kunnen gebruikers hun digitale concert- en bioscoopkaartjes kortingsbonnen of vliegtickets bewaren en beheren. De barcodes van deze tickets kunnen ingescand worden door betaalterminals. De app stuurt je een melding als je op een locatie bent waar je je tickets kunt gebruiken. Met de Wallet-app kan je echter geen betalingen verrichten. Samsung werkt voor Wallet - voorlopig een bèta-app voor Android - samen met onder meer Booking.com, Lufthansa en Hotels.com. De Wallet-applicatie werd op het Mobile World Congress in Barcelona onthuld, middels een demo. Eerder kondigde Samsung op dat congres al een samenwerking met Visa aan. Concreet houdt dit in dat alle toekomstige Samsung-smartphones die NFC (Near Field Communication of draadloze communicatie) ondersteunen, software van Visa zullen bevatten.