Apple's aartsrivaal Samsung en partner Google vinden dat het niet gepast zou zijn om hun nieuwe Android-toestel te lanceren zo kort na de dood van Apple-icoon Steve Jobs.

Oorspronkelijk was de lancering van de Nexus Prime (of Galaxy Nexus) gepland voor 11 oktober. Waarschijnlijk wordt de nieuwe lanceringsdatum nu 27 oktober. Bij de aankondiging van het uitstel was er onmiddellijk speculatie over een link met de dood van Steve Jobs. Dat werd nadien bevestigd door Samsung en Google. Een opmerkelijke stap, gezien de juridische strijd die Samsung en Apple de laatste tijd al hebben uitgevochten.

De Nexus Prime is het eerste toestel dat met de Android-versie Ice Cream Sandwich zal werken, de tegenhanger van Apple's iOS 5 waarop de nieuwe iPhone 4S draait. Eerder lekte al een video uit over de Nexus Prime:

Apple's aartsrivaal Samsung en partner Google vinden dat het niet gepast zou zijn om hun nieuwe Android-toestel te lanceren zo kort na de dood van Apple-icoon Steve Jobs. Oorspronkelijk was de lancering van de Nexus Prime (of Galaxy Nexus) gepland voor 11 oktober. Waarschijnlijk wordt de nieuwe lanceringsdatum nu 27 oktober. Bij de aankondiging van het uitstel was er onmiddellijk speculatie over een link met de dood van Steve Jobs. Dat werd nadien bevestigd door Samsung en Google. Een opmerkelijke stap, gezien de juridische strijd die Samsung en Apple de laatste tijd al hebben uitgevochten. De Nexus Prime is het eerste toestel dat met de Android-versie Ice Cream Sandwich zal werken, de tegenhanger van Apple's iOS 5 waarop de nieuwe iPhone 4S draait. Eerder lekte al een video uit over de Nexus Prime: