Op de Consumer Electronics Show die in januari plaatsvond in Las Vegas, stelde Samsung een prototype van een smartphone met buigbaar en dus ook onbreekbaar scherm van plastic voor.

Nu lijkt Samsung ook geïnteresseerd te zijn in een tabletvariant. De Zuid-Koreaanse hardwarereus heeft namelijk met succes een patent aangevraagd op twee nieuwe tabletontwerpen, waaronder één met een gebogen scherm.

Het buigbare scherm kan zich voor meerdere functies lenen: uit het ontwerp blijkt dat je de tablet rechtop kunt zetten door het scherm te buigen, maar het zou ook kunnen dat je een deel van de tablet in gebogen stand als toetsenbord kunt gebruiken - wat technologiesite Tweakers suggerreert.


Op de Consumer Electronics Show die in januari plaatsvond in Las Vegas, stelde Samsung een prototype van een smartphone met buigbaar en dus ook onbreekbaar scherm van plastic voor. Nu lijkt Samsung ook geïnteresseerd te zijn in een tabletvariant. De Zuid-Koreaanse hardwarereus heeft namelijk met succes een patent aangevraagd op twee nieuwe tabletontwerpen, waaronder één met een gebogen scherm. Het buigbare scherm kan zich voor meerdere functies lenen: uit het ontwerp blijkt dat je de tablet rechtop kunt zetten door het scherm te buigen, maar het zou ook kunnen dat je een deel van de tablet in gebogen stand als toetsenbord kunt gebruiken - wat technologiesite Tweakers suggerreert.