Uit cijfers van het onderzoeksbureau Cannacord Genuity - dat ieder kwartaal de winst meet die bedrijven maken op de mobiele markt - blijkt dat Apple en Samsung alle winst opstrijken. HTC, Sony en LG maken verlies, al wordt dat verlies almaar geringer.

In het eerste kwartaal van dit jaar klokte Apple af op een 'mobiele winst' van 57 procent, Samsung boekte 43 procent winst. Vorig jaar bereikte Apple nog 74 procent en Samsung 26 procent.

De verwachting van analisten bij Cannacord Genuity is dat Samsung de iPhone-maker in het komende kwartaal voor de eerste keer zal inhalen, mede dankzij de recent gelanceerde toptelefoon Galaxy S4.

Uit cijfers van het onderzoeksbureau Cannacord Genuity - dat ieder kwartaal de winst meet die bedrijven maken op de mobiele markt - blijkt dat Apple en Samsung alle winst opstrijken. HTC, Sony en LG maken verlies, al wordt dat verlies almaar geringer. In het eerste kwartaal van dit jaar klokte Apple af op een 'mobiele winst' van 57 procent, Samsung boekte 43 procent winst. Vorig jaar bereikte Apple nog 74 procent en Samsung 26 procent. De verwachting van analisten bij Cannacord Genuity is dat Samsung de iPhone-maker in het komende kwartaal voor de eerste keer zal inhalen, mede dankzij de recent gelanceerde toptelefoon Galaxy S4.