Van de 7,8 miljard dollar winst die Samsung in het eerste kwartaal van dit jaar boekte, komt 5,1 miljard dollar van Android. Daarmee is Samsung goed voor 94,7 procent van de winst uit Android-toestellen. Dat blijkt uit een analyse van Strategy Analytics uit het eerste kwartaal van 2013. De meeste smartphones en tablets van Samsung, zoals de recente toptelefoon Galaxy S4 en alle andere Galaxy-toestellen, draaien op het Android-besturingssysteem van Google.

LG strijkt 2,7 procent van de winst op, terwijl de anderen - waaronder HTC, Sony en ZTE - samen amper 2,7 procent vertegenwoordigen.

Dit betekent niet noodzakelijk dat de andere Android-fabrikanten moeten spartelen om te overleven, maar het maakt wel duidelijk dat Samsung met voorsprong de meest succesvolle producent van Android-toestellen is.

Van de 7,8 miljard dollar winst die Samsung in het eerste kwartaal van dit jaar boekte, komt 5,1 miljard dollar van Android. Daarmee is Samsung goed voor 94,7 procent van de winst uit Android-toestellen. Dat blijkt uit een analyse van Strategy Analytics uit het eerste kwartaal van 2013. De meeste smartphones en tablets van Samsung, zoals de recente toptelefoon Galaxy S4 en alle andere Galaxy-toestellen, draaien op het Android-besturingssysteem van Google. LG strijkt 2,7 procent van de winst op, terwijl de anderen - waaronder HTC, Sony en ZTE - samen amper 2,7 procent vertegenwoordigen. Dit betekent niet noodzakelijk dat de andere Android-fabrikanten moeten spartelen om te overleven, maar het maakt wel duidelijk dat Samsung met voorsprong de meest succesvolle producent van Android-toestellen is.