'The Wall', zoals het toestel heet, is een 147-inch-tv met self-emitting MicroLED technologie. Dat laatste is een opvolger van de huidige QuantumLED-technologie die Samsung vandaag gebruikt. MicroLEDs zijn amper een micrometer (een duizendste van een millimeter) groot en ze zijn hun eigen lichtbron, waardoor er geen backlight nodig is.

Wat The Wall zo bijzonder maakt is dat het volgens Samsung een modulair toestel is. Dat wil voor alle duidelijkheid niet zeggen dat u de tv kan herschikken tot pakweg een langwerpig of rond scherm. Het bedrijf verwijst daarmee naar het randloos design waardoor het makkelijk is om meerdere schermen boven of naast elkaar als één groot scherm te laten functioneren.

The Wall van Samsung, .
The Wall van Samsung © .

De vraagt blijft wel wanneer het toestel op de markt komt en aan welke prijs. Op dit moment gaat het immers om een conceptmodel dat niet op de markt komt. Volgens The Verge heeft Samsung wel plannen om het op termijn te commercialiseren, daarover volgt meer info in de lente.

'The Wall', zoals het toestel heet, is een 147-inch-tv met self-emitting MicroLED technologie. Dat laatste is een opvolger van de huidige QuantumLED-technologie die Samsung vandaag gebruikt. MicroLEDs zijn amper een micrometer (een duizendste van een millimeter) groot en ze zijn hun eigen lichtbron, waardoor er geen backlight nodig is.Wat The Wall zo bijzonder maakt is dat het volgens Samsung een modulair toestel is. Dat wil voor alle duidelijkheid niet zeggen dat u de tv kan herschikken tot pakweg een langwerpig of rond scherm. Het bedrijf verwijst daarmee naar het randloos design waardoor het makkelijk is om meerdere schermen boven of naast elkaar als één groot scherm te laten functioneren.De vraagt blijft wel wanneer het toestel op de markt komt en aan welke prijs. Op dit moment gaat het immers om een conceptmodel dat niet op de markt komt. Volgens The Verge heeft Samsung wel plannen om het op termijn te commercialiseren, daarover volgt meer info in de lente.