Lee Jae-Yong, vicevoorzitter van Samsung Electronics en zoon van de voorzitter van de Samsung groep, wordt ervan beschuldigd de vertrouwelinge van de ex-presidente omgekocht te hebben. De vriendin van Park kon veel invloed op de politieke beslissingen uitoefenen. Daardoor zou Samsung groen licht gekregen hebben van de regering voor een controversiële fusie van twee dochterbedrijven. Die deal maakt het makkelijker voor Lee om de controle te krijgen over het gigantische conglomeraat dat ooit door zijn grootvader is opgericht.

Naast omkoping loopt er ook een aanklacht wegens verduistering tegen hem. De 49-jarige Lee zit al sinds februari in voorlopige hechtenis. Die eindigt op 27 augustus en de rechtbank doet naar verwachting dan een uitspraak.

Lee Jae-Yong, vicevoorzitter van Samsung Electronics en zoon van de voorzitter van de Samsung groep, wordt ervan beschuldigd de vertrouwelinge van de ex-presidente omgekocht te hebben. De vriendin van Park kon veel invloed op de politieke beslissingen uitoefenen. Daardoor zou Samsung groen licht gekregen hebben van de regering voor een controversiële fusie van twee dochterbedrijven. Die deal maakt het makkelijker voor Lee om de controle te krijgen over het gigantische conglomeraat dat ooit door zijn grootvader is opgericht. Naast omkoping loopt er ook een aanklacht wegens verduistering tegen hem. De 49-jarige Lee zit al sinds februari in voorlopige hechtenis. Die eindigt op 27 augustus en de rechtbank doet naar verwachting dan een uitspraak.