Samsung geeft Apple een koekje van eigen deeg. Het Zuid-Koreaanse elektronicabedrijf is een gerechtelijke procedure gestart tegen zijn Amerikaanse concurrent voor het schenden van een vijftal patenten door de iPhone en iPad.

De Koreanen stappen naar de rechter in Seoel, Tokio en het Duitse Mannheim. "Samsung antwoordt actief op de gerechtelijke stappen die tegen ons zijn genomen, om ons intellectuele eigendom te beschermen en onze innovatie en groei in de toekomst veilig te stellen", zegt het bedrijf vrijdag in een reactie.

Vorige week beschuldigde Apple de Zuid-Koreanen er van bij de Galaxy tabletcomputer en gelijknamige smartphones tal van patenten te hebben geschonden. Op 15 april werd voor de federale rechtbank in de VS een klacht ingediend.

'Pijnlijk' in dit verhaal is dat Apple voor zijn computerchips afhankelijk is van leveringen door Samsung.

Samsung geeft Apple een koekje van eigen deeg. Het Zuid-Koreaanse elektronicabedrijf is een gerechtelijke procedure gestart tegen zijn Amerikaanse concurrent voor het schenden van een vijftal patenten door de iPhone en iPad. De Koreanen stappen naar de rechter in Seoel, Tokio en het Duitse Mannheim. "Samsung antwoordt actief op de gerechtelijke stappen die tegen ons zijn genomen, om ons intellectuele eigendom te beschermen en onze innovatie en groei in de toekomst veilig te stellen", zegt het bedrijf vrijdag in een reactie. Vorige week beschuldigde Apple de Zuid-Koreanen er van bij de Galaxy tabletcomputer en gelijknamige smartphones tal van patenten te hebben geschonden. Op 15 april werd voor de federale rechtbank in de VS een klacht ingediend. 'Pijnlijk' in dit verhaal is dat Apple voor zijn computerchips afhankelijk is van leveringen door Samsung.