Het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf Samsung heeft het afgelopen kwartaal twee keer meer smartphones verkocht dan zijn Amerikaanse rivaal Apple.

Marktonderzoekers van de firma Juniper Research schatten de verkoop van de Samsung-toestellen op ruim 52 miljoen stuks wereldwijd. Het gaat om een raming, omdat de Aziatische onderneming geen verkoopcijfers publiceert. Apple meldde enkele dagen geleden al dat het het afgelopen kwartaal 26 miljoen iPhones heeft verkocht.

Met meer dan 50 miljoen verkochte smartphones heeft Samsung overigens een forse sprong voorwaarts gemaakt, want een kwartaal eerder draaide dat cijfer nog rond de 40 miljoen. De verkoop van iPhones kent daarentegen een ferme terugval, in het vorige kwartaal werden er nog 35 miljoen exemplaren verkocht. Veel klanten lijken te wachten op het nieuwste iPhone-model, dat deze herfst verwacht wordt.

Bron: Belga

Het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf Samsung heeft het afgelopen kwartaal twee keer meer smartphones verkocht dan zijn Amerikaanse rivaal Apple. Marktonderzoekers van de firma Juniper Research schatten de verkoop van de Samsung-toestellen op ruim 52 miljoen stuks wereldwijd. Het gaat om een raming, omdat de Aziatische onderneming geen verkoopcijfers publiceert. Apple meldde enkele dagen geleden al dat het het afgelopen kwartaal 26 miljoen iPhones heeft verkocht. Met meer dan 50 miljoen verkochte smartphones heeft Samsung overigens een forse sprong voorwaarts gemaakt, want een kwartaal eerder draaide dat cijfer nog rond de 40 miljoen. De verkoop van iPhones kent daarentegen een ferme terugval, in het vorige kwartaal werden er nog 35 miljoen exemplaren verkocht. Veel klanten lijken te wachten op het nieuwste iPhone-model, dat deze herfst verwacht wordt. Bron: Belga